Za hrou, ktorá očarila Facebook, sú aj dvaja Slováci

Americká internetová spoločnosť Facebook kúpila české štúdio Beat Games, ktoré vyvinulo úspešnú hru pre virtuálnu realitu Beat Saber. Facebook to v utorok uviedol prostredníctvom svojej vývojárskej firmy Oculus a štúdio Beat Games transakciu na potvrdilo. Detaily obchodu ani jedna strana nezverejnila.

27.11.2019 11:47
Beat Saber, Beat Games, hra Foto:
V hre Beat Saber od spoločnosti Beat Games rozsekávate škatule prostredníctvom virtuálnych laserových mečov.
debata

Slováci Ján Ilavský a Vladimír Hrinčár a Čech Jaroslav Beck vyvinuli hru Beat Saber, v ktorej hráči za hudobného doprovodu rozsekávajú krabice pomocou svietiacich laserových mečov. Tento rok v apríli získal Beat Saber cenu za najlepšiu českú hru roka 2018. Vo svojom segmente je najpredávanejšou hrou na svete.

„Úspechy Beat Games sú už teraz pôsobivé, ale Facebook a tím štúdia Beat Games vie, že sa toho dá na poli virtuálnej reality, hier a hudby urobiť ešte oveľa viac,“ uviedol vo vyhlásení zástupca americkej spoločnosti Mike Verdu. Studio Beat Games sa podľa neho stane súčasťou štúdia Oculus, ktoré patrí spoločnosti Facebook, „ako nezávisle riadené štúdio“ so sídlom v Prahe.

„S nadšením oznamujeme, že sa pripájame k štúdiu Oculus ako nezávisle riadené štúdio v Prahe! Je to pre nás veľký krok a nemôžeme sa dočkať, až posunieme virtuálnu realitu spoločne ešte ďalej,“ uviedlo na twitteri české štúdio, ktoré sa preslávilo hrou Beat Saber.

Verdu vo svojom vyhlásení ubezpečil hráčov na celom svete, že štúdio Beat Games bude naďalej dodávať aktualizácie svojej úspešnej hry pre všetky platformy, na ktorých je dostupná.

Vo vyhlásení zástupca Facebooku tiež naznačil, že by americká spoločnosť mohla pokračovať v akvizíciách na poli virtuálnej reality. „Sme nadšení, že sa Beat Games pripojilo k nášmu tímu. Toto je len začiatok,“ uviedol Verdu.

Okrem mnohých ďalších aktivít spoločnosť Facebook prevádzkuje najväčšiu internetovú sociálnu sieť na svete.

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Beat Saber #Beat Games