Slovnaft má za sebou ďalšiu generálnu revíziu

Spoločnosť Slovnaft ukončila jesenné generálne revízie za takmer 38 miliónov eur.

19.12.2019 12:15
debata

„Petrochemická časť rafinérie Slovnaft je po revíziách opäť v štandardnej prevádzke,“ informovala bratislavská rafinéria. V rámci generálnych revízií spoločnosť urobila údržbu a modernizáciu na troch výrobných jednotkách. Súčasťou prác bol aj projekt na zníženie emisií oxidov dusíka.

Generálne revízie, teda rozsiahla údržba a modernizácia zariadení, sa v Slovnafte vykonávajú pravidelne. „Tieto práce nie je možné uskutočniť počas bežného chodu výrobných jednotiek. Celkovo prispievajú k efektívnejšej, spoľahlivejšej a bezpečnej prevádzke rafinérie,“ dodala firma.

V roku 2019 sa v rafinérii Slovnaft uskutočnili historicky najväčšie generálne revízie. Rozdelené boli do dvoch fáz. V prvej polovici roka bolo pre generálne revízie a technologické zarážky odstavených 21 výrobných zariadení v rámci rafinérskej výroby. Na jeseň nasledovali tri petrochemické výrobné jednotky. Celkové investície v rámci generálnych revízií v roku 2019 predstavovali zhruba 113 miliónov eur.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a.s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.

debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #Slovnaft #MOL