R2 míňa Mýtnu. Pozrite si vo videu rýchlocestu z vtáčej perspektívy

Stavba rýchlostnej cesty R2 Mýtna - Lovinobaňa, Tomášovce bude predstavovať významné predĺženie súvislej siete rýchlostných komunikácií v novom smere na východ od Zvolena v polohe južného rýchlostného cestného ťahu na východné Slovensko.

23.12.2019 06:00
debata (39)

VIDEO: Pozrite si kompletný prehľad najnovších záberov z prác na úseku R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce. Zmluvné ukončenie výstavby je v august roku 2021.

Video

Podľa hovorkyne Národnej diaľničnej spoločnosti Michaely Michalovej sa momentálne na stavbe realizuje pyrotechnický prieskum na uvoľnenie staveniska, archeologický prieskum, realizujú sa prekládky inžinierskych sietí, taktiež sa realizujú práce na úprave podložia po násyp cestného telesa, výrub drevín, prístupové komunikácie a na mostných objektoch sa realizuje špeciálne zakladanie. Zmluvné ukončenie výstavby je v august roku 2021.

Po dostavbe bude úsek dlhý 13,5 km a jeho súčasťou bude jedenásť mostných objektov, šesť protihlukových stien a osem zárubných či oporných múrov. Cena za vybudovanie úseku R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce je 127 705 627, 71 eura bez DPH. Výstavba bude financovaná zo štátneho rozpočtu.

Rýchlostná cesta R2 sa začína v dočasnom prepojení R2 s cestou I/16 v podobe stykovej križovatky pred obcou Mýtna. Medzi obcami Mýtna a Divín sa v trase R2 nachádza mimoúrovňová križovatka Mýtna. Koniec úseku je situovaný v mimoúrovňovej križovatke Tomášovce, za ktorou pokračuje nadväzujúci úsek R2 Tomášovce – Ožďany. Mimoúrovňová križovatka Tomášovce je v súčasnosti navrhnutá na dočasné riešenie zabezpečujúce napojenie rýchlostnej cesty na cestu I/16 pri obci Tomášovce.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #Lovinobana #Mýtna #rýchlostná cesta R2