Dopravu pred koncom prázdnin v Bratislave dorazia kamionisti

Bratislavu 7. januára ochromí štrajk autodopravcov. Podľa najnovších informácií sa dotkne hlavne východnej časti mesta. Kamióny sa v ten deň od 11.00 hod. budú presúvať od výjazdu z D1 pri letisku na Rožňavskú ulicu. Samotný protest bude následne prebiehať pred budovou klientskeho centra na Tomášikovej ulici.

02.01.2020 14:38
debata (16)

Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na sociálnej sieti.

Vozidlá ostanú stáť v pravom jazdnom pruhu na Rožňavskej ulici v úseku od železničného nadjazdu (R1 centrum ) po križovatku s Tomášikovou ulicou. Prejazdnosť ľavého pruhu však nevedia garantovať. Celá akcia má prebiehať v súčinnosti s Policajným zborom SR.

Konanie protestnej akcie schválili autodopravcovia v piatok na stretnutí v Hornom Hričove. Ako ďalej uviedla Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) v tlačovej správe, „dôvodom prijatia tohto krajného opatrenia je dlhodobo sa zvyšujúce zaťaženie v cestnej dani, spotrebnej dani, dani z minerálnych olejov (pohonných látok) a odhalenia Najvyššieho kontrolného úradu SR (NKÚ) o nehospodárnom výbere mýta.“

Autodopravcovia podľa UNAS-u posledné tri roky žiadali o nápravu a vytvorenie dôstojného podnikateľského prostredia premiérov Roberta Fica a Petra Pellegriniho (obaja Smer), ako aj ministerstvá dopravy a výstavby a financií, no bezvýsledne.

Autodopravcovia dôrazne žiadajú okamžité zníženie cestnej dane o 50 %, pozastavenie výberu mýta do vyriešenia nezrovnalostí zo správy NKÚ a tiež zrušenie výberu platieb za diaľničné známky (tie však platia iba motoristi vozidiel do 3,5 tony – poz. red.).

Ministerstvo dopravy a výstavby SR v piatok označilo plánované protesty dopravcov za neopodstatnené.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #štrajk #Únia autodopravcov Slovenska #kamionisti