V PPS Group už štrajk nehrozí, dohodli sa na tri roky

V detvianskej strojárskej spoločnosti PPS Group sa vedenie spoločnosti dohodlo s odborármi na novej kolektívnej zmluve platnej až do roku 2022.

09.01.2020 13:14
debata (1)

Predišli tak štrajku, ktorým hrozilo vyústenie štrajkovej pohotovosti vyhlásenej Základnou organizáciou Odborového zväzu (ZO OZ) KOVO Podpolianske strojárne v novembri minulého roka. Pre zamestnancov aj zamestnávateľa to podľa spoločnosti znamená ďalšie obdobie stability a príležitosť sústrediť sa na potreby zákazníkov. Ako ďalej agentúru SITA informovala spoločnosť, po novom pre zamestnancov zavedú 13. plat a automaticky zohľadnia infláciu.

Podľa kolektívnej zmluvy sa v tomto roku nebudú zvyšovať tarify. Všetkým zamestnancom však spoločnosť vyplatí plat pri príležitosti letných dovoleniek, takzvaný 13. plat vo výške 500 eur. V roku 2021 sa potom navýšia tarifné platy o mieru inflácie, najviac však o 2,5 %. Spolu s týmto navýšením bude opäť všetkým zamestnancom vyplatený za rovnakých podmienok 13. plat vo výške 500 eur. V treťom roku platnosti Kolektívnej zmluvy sa bude o konkrétnych podmienkach zvyšovania znova rokovať. Okrem tejto dohody pristúpila spoločnosť PPS Group aj na návrh odborárov na zvýšenie odmien pri pracovných a životných jubileách. Zvyšok zmluvy ostáva v rovnakom znení ako v roku 2019.

„Rokovania o kolektívnej zmluve na najbližšie tri roky boli náročné. Zvíťazila však zodpovednosť,“ povedal generálny riaditeľ PPS Group Michal Sýkora s tým, že urobili všetko pre to, aby nový rok nezačali štrajkom.

PPS Group v Detve je spoločnosť s viac ako 60 ročnou tradíciou v strojárskej výrobe. V súčasnosti sa zameriava na výrobu stredne veľkých a stredne ťažkých zváraných konštrukcií pre celosvetovo známych klientov. Priemerná mesačná mzda za obdobie septembra 2019 dosiahla 1 147 eur.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Odbory #PPS Group