Energetici odstraňujú poruchy po nepriaznivom počasí

Energetici aj vo štvrtok pokračujú v odstraňovaní porúch, ktoré v uplynulých dňoch spôsobilo nepriaznivé počasie. Aj napriek tomu však stále ostáva na strednom Slovensku viac ako 1200 odberných miest bez elektrickej energie. TASR o tom informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

06.02.2020 11:50
debata

„V noci výpadky nepribúdali, elektrikári sa tak môžu naplno venovať tým zložitejším opravám, ktoré v priebehu predošlých dní nemali možnosť zrealizovať,“ skonštatoval Gejdoš.

SSD podľa neho aj vo štvrtok vyslala do terénu desiatky elektrikárov a montérov, aby odstraňovali poruchy na vedeniach vysokého aj nízkeho napätia. Najviac práce ich čaká na Horehroní v okolí Brezna a na Liptove.

„Budú spájať pretrhané vodiče, odstraňovať stromy a konáre z vedenia a tiež vymieňať poškodené komponenty distribučnej sústavy. V priebehu dnešného dňa sa pokúsia vyriešiť väčšinu problémov. Stále však platí, že na mnohé miesta, najmä v odľahlých horských oblastiach a dolinách, majú sťažený prístup,“ priblížil Gejdoš.

debata chyba
Viac na túto tému: #poruchy