Strana Právo a spravodlivosť napadla eurovoľby

Volebnú sťažnosť na eurovoľby, ktoré sa konali 24. mája, podala ma Ústavný súd SR politická strana Právo a spravodlivosť. Strana napáda výsledok ako aj celé eurovoľby pre ich nezákonnosť a neústavnosť a žiada, aby ich Ústavný súd vyhlásil za neplatné. Súčasne žiada o vydanie predbežného opatrenia namiereného voči europoslancom. V piatok o tom informovala hovorkyňa Ústavného súdu Anna Pančurová.

06.06.2014 15:30
debata (4)

Sťažovateľ neplatnosť, nezákonnosť a neústavnosť eurovolieb odôvodňuje zásadnými pochybnosťami v štyroch bodoch: 1. kreovanie okrskových volebných komisií, 2. utajenie zasadnutia schôdze Ústrednej volebnej komisie 13. mája 2014, 3. porušenie pravidiel v predvolebnom boji, 4. chyby pri sčítavaní hlasov a absencia kontroly sčítavania hlasov.

Strana Právo a spravodlivosť súčasne žiada Ústavný súd, aby vydal predbežné opatrenie, podľa ktorého sú zvolení europoslanci povinní zdržať sa výkonu všetkých práv a povinností, ktoré im vznikli v dôsledku volieb do Európskeho parlamentu 24. mája – najmä sú povinní zdržať sa výkonu funkcie europoslancov, kým Ústavný súd nerozhodne o volebnej sťažnosti.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ústavny súd #sťažnosť #eurovoľby #Právo a spravodlivosť