Sme rodina bude spolupracovať so stranou talianskeho ministra vnútra Salviniho

Hnutie Sme rodina - Boris Kollár pred nastávajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu nadviazalo partnerstvo so stranou Lega (predtým Lega nord) talianskeho ministra vnútra Mattea Salviniho.

10.04.2019 17:12
Taliansko epvolby19 Salvini pravica aliancia... Foto: ,
Salvini (druhý sprava) predstavil alianciu približne 20 pravicovo-populistických strán a hnutí, s ktorými chce jeho strana ísť do kampane pred eurovoľbami. Jednou z nich bude i Hnutie Sme Rodina Borisa Kollára.
debata (38)

Ako ďalej informovalo tlačové oddelenie hnutia, ešte vo februári podpísalo vstup do hnutia Európa národov a slobody, ktorého spoluzakladateľom je práve Salvini. „Hnutie ENF (Európa národov a slobody) je iniciátorom veľkej aliancie "Európska aliancia ľudí a národov“ (EAPN), ktorá má ambíciu byť najväčšou frakciou v Európskom parlamente po voľbách 25. mája," informuje hnutie.

Zakladajúci členovia iniciatívy ENF sú podľa hnutia za zachovanie projektu EÚ, ale zároveň sú presvedčení, že pri základných rozhodnutiach je nutné používať zdravý rozum tak, ako si ho predstavuje zároveň väčšina európskej populácie.

Salvini v zverejnenom videu vyjadril nádej, že s hnutím Sme rodina bude spolupracovať na vízii Európy, ktorá bude „brániť hranice, tradície a právo na prácu našich obyvateľov“.

Voľby do Európskeho parlamentu sa budú na Slovensku konať v sobotu 25. mája. Politické strany mohli podávať kandidačné listiny s návrhmi kandidátov na poslancov europarlamentu do 24. februára. Podľa Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán splnilo podmienky 31 politických strán.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Sme rodina #Matteo Salvini