Po eurovoľbách môže klasický systém strán zaniknúť, tvrdí maďarský analytik

Po nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu (EP) môže klasický systém politických strán zaniknúť, povedal v pondelok v maďarskej verejnoprávnej televízii analytik inštitútu Nézőpont Sámuel Mráz Ágoston.

20.05.2019 10:22
debata (2)

Na európskej politickej mape je badateľný nový prvok rozdeľujúci strany – migrácia. „Rozhoduje sa o tom, kto bude mať budúcnosť ľudí vo svojich rukách, ako treba zorganizovať EÚ, či má Únia fungovať ako spojené štáty či ako spojenectvo národných štátov,“ dodal expert.

Tento nový prvok podľa jeho slov rozdelil Európsku úniu, pričom významnú časť strán doteraz vnímaných ako ľavicové a pravicové jednoznačne spája podpora migrácie.


Súťaž Pravdy a kancelárie EP o štýlový plecniak

Denník Pravda a kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku si pripravili súťaž

Chcete vyhrať štýlový plecniak s darčekmi?
Pošlite nám správnu odpoveď ako SMS a vyhrajte!

Foto: Robert Huttner
euro, sutaz, cena

Súťažná otázka:

Ktorý deň budú voľby do Európskeho parlamentu?

A) v sobotu 25. mája
B) v nedeľu 26. mája

Správnu odpoveď pošlite do piatka 24. 5. 2019 do 24.00 formou SMS na číslo 6663 v tvare PRAVDA (medzera) správna odpoveď v tvare A alebo B (medzera) meno a priezvisko.

Piati vyžrebovaní získajú štýlový plecniak s darčekmi od Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku. Výhercov budeme kontaktovať telefonicky. Cena spätnej SMS je 0,50 € s DPH. Službu zabezpečuje A SMS, s.r.o.

Mená výhercov zverejníme v denníku Pravda i na webe pravda.sk

Súťaž pripravil denník Pravda v spolupráci s kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku

Účastníci súťaže berú na vedomie a udeľujú organizátorovi v súlade s § 11 zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov (ďalej tiež „zákon“) súhlas so spracúvaním (§ 4 zákona) poskytnutých osobných údajov účastníka súťaže na uvedené účely, a to až do odvolania tohto súhlasu. Súhlas možno odvolať bez uvedenia dôvodu. Účastník berie na vedomie a súhlasí so zverejnením svojho mena ako výhercu v denníku Pravda a na webe pravda.sk.

Výhercovia

Robert E., Bratislava; Roman V., Zvolen; Mária Š., Košice; Ján H., Hronec; Boris B., Bratislava
2 debata chyba
Viac na túto tému: #migrácia #eurovoľby 2019