Vitamín B17 v boji s rakovinou

- inzercia -

08.11.2010 08:22
Marhule a kôstky
Marhule a kôstky
debata

Úspešný prostriedok proti rakovine?
Táto otázka visí vo vzduchu už pekných pár rokov. A ako je všeobecne známe, niektoré otázky nemajú jednoduchú odpoveď. Podobné je to aj s vitamínom B17. Už veľmi dlho sa okolo tejto zázračnej „zlúčeniny“ vedie široká diskusia o jej antikarcinogén­nej sile.

Vitamín B17 – vitamín tretieho tisícročia
Vitamín B17 je v podstate obchodný názov pre látku vo svete známu pod názvom laetril. Laetril obsahuje okrem iného aj polosyntetickú molekulu látky, zvanej amygdalín. Amygdalín môžeme nájsť vo viac ako 1 200 rastlinách, predovšetkým však v jadrách marhúľ a horkých mandlí. Ďalším zdrojom tejto látky sú aj jadrá rôznych druhov ovocia, ako sú napríklad jablká, hrušky, čerešne, slivky, pomaranče, ale nájdeme ho aj v černiciach, malinách alebo tiež strukovinách.

História
Keď nahliadneme do ďalekej histórie, zistíme, že už staré čínske civilizácie poznali terapeutické účinky derivátov z horkých mandlí. Vtedy však ľudia ešte nevedeli, čo presne a prečo im pomáha. Vitamín B17 sa do laboratórií dostal už v 19. stor., keď si chemik Bohn pri destilácii tekutiny z horkých mandlí všimol, že sa uvoľňuje kyanovodík. Tento poznatok preniesli do svojich výskumov dvaja francúzski chemici Pierre-Jean Robiquet a A. F. Boutron-Charlard, ktorí v roku 1830 oddelili z marhuľových jadier kryštalickú látku a nazvali ju amygdalín.
Do výskumu sa na začiatku 50. rokov 20. stor. pridali aj otec a syn Krebsovci. Otec Krebs, mimochodom, lekár v San Franciscu, sa k amygdalínu dostal vlastne náhodou, keď chcel vylepšiť chuť ilegálnej whiskey. Jeho syn o niečo neskôr upravil otcov extrakčný proces a výsledok nazval laetrile, ktorý vyhlásil za liek proti rakovine.

Zdravé a nádorové bunky
Ako postupoval výskum rakoviny a jej liečby, pribúdali informácie o rozdieloch biochemickej výbavy nádorových a zdravých buniek. Zistilo sa, že zdravé bunky obsahujú enzým nazvaný rhodanáza a nádorové bunky, bez ohľadu na typ rakoviny, zase enzým beta-glukozidáza, ktorý, ako sa zistilo, je možné použiť práve na ich zničenie. Vitamín B17 neobsahuje totiž voľný, ale viazaný kyanid, ktorý sa uvoľňuje pri kontakte s enzýmom beta-glukozidáza.

Ako funguje vitamín B17?
Táto ťažká zbraň biochemickej armády štartuje zo známych a dôvodne obávaných marhuľových jadierok, o ktorých vieme, že obsahujú práve kyanid. Zamieri do koridoru úst a za hranicami vašich bunkových membrán urobí kobercový nálet. Stovky mikrogramových bômb viazaného kyanidu sa ako sprcha oprú do zdravých i nádorových buniek.
Zdravé bunky sa schovajú do svojho „úkrytu“ pod dáždnik rhodanázy, ktorá kyanid priamo rozkladá. Nádorové bunky si však vynútene zahrajú ruskú ruletu. Ich beta-glukozidáza aktivuje kyanidové nálože a dôjde k bunkovým detonáciám s likvidačnými následkami.

MUDr. Dean Burk, dlhoročný riaditeľ NCI (Národný inštitút pre výskum rakoviny, USA), jeden z najvýznamnejších odborníkov v oblasti biochémie, uvádza: „Za 45 rokov, ktoré som venoval štúdiu a výskumu rakoviny, z toho takmer 33 rokov v službách NCI s možnosťou štúdia všetkých dostupných materiálov týkajúcích sa seriózneho výskumu laetrilu (B17), som sa nestretol s jediným vedeckým výsledkom, ktorý by demonštroval zvýšenú toxicitu alebo inú zdravotnú škodlivosť tohto vitamínu. Protirakovinové účinky tejto látky boli nezvratne preukázané nielen našou inštitúciou, ale aj radom ďalších kliník po celej Amerike aj západnom svete. Vyhlasujem, že vitamín B17 je tou najúčinnejšou látkou na kontrolu rakoviny, s ktorou som sa za celý čas svojej profesionálnej kariéry stretol. (Prevzaté z článku A. P. Křivánka: Svět bez rakoviny? Lži, mýty a neuvěřitelná fakta, Meduňka 3/2008)

B17 APRICARC – nový doplnok stravy
Prvý raz sa vo Slovenskej republike stretávame s prípravkom B 17 APRICARC s obsahom účinnej látky – vitamínu B17. Navyše prípravok obsahuje ďalšie účinné látky – hlivu ustricovitú, reishi, rakytník rešetliakový a marhuľový olej. Liečivé huby aj plody rakytníka majú v sebe ďalšie látky, ktoré okrem iného pôsobia na regeneráciu tkanív, zvyšujú odolnosť organizmu a chránia ho pred voľnými radikálmi. To už primiešala bylinkárska a liečiteľská skúsenosť.

B17 Apricarc

B17 Apicarc

Viac na www.vitaminb17.sk

debata chyba