Zaostrené na Manhattan

- inzercia - Len máloktorý Bratislavčan nezaregistroval nový obytný komplex na Račianskej ulici, ktorého „trojhranná“ architektúra a výrazná terakotová farba z neho robia neprehliadnuteľnú stavbu.

10.11.2010 08:15
Budova Manhattan
debata

Vizuálna zapamätateľnosť sa tomuto 87 metrov vysokému obytnému domu skutočne uprieť nedá. Otázkou je, či disponuje aj inými vlastnosťami, ktoré sú schopné zaujať pozornosť a presvedčiť. Poďme si ich teda rozobrať.

Celkovo sa na 26 podlažiach nachádza 161 bytov. Tie sú rôznej dispozícii a metráže, takže paleta je dostatočne široká. Každý ale vie, že mať byt v širšom centre mesta (Manhattan sa nachádza v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto), nemusí byť vždy výhodou, hlavne kvôli parkovaniu a hluku. Čo sa parkovania týka, v prípade tohto nového bytového domu, je vyriešené komplexne. 195 parkovacích miest, situovaných v suterénnych podlažiach, postačí tak pre obyvateľov domu, ako aj pre vlastníkov či prenajímateľov nebytových priestorov, ktoré sú súčasťou komplexu.

Budova Manhattan - interiér

Kvalitná technológia stavby a kvalitné stavebné komponenty s nadštandardnými zvukovo-izolačnými vlastnosťami eliminovali aj prípadné hlukové zaťaženie.

Nespornou devízou bude pre budúcich obyvateľov Manhattanu aj nadštandard v podobe vstupnej recepcie, so stálou službou, ktorá sa postará nielen o návštevy, ale aj o kontrolu pohybu osôb v celom objekte. K devízam môžem priradiť i fakt, že v dome sa nachádzajú dve Party Rooms, čo sú spoločenské miestnosti, ktoré budú majiteľom bytov k dispozícii kedykoľvek, keď budú organizovať stretávku s priateľmi, či rodinnú oslavu.

Budova Manhattan

Vyzdvihnúť by sme ešte mohli celkový dizajn všetkých spoločných priestorov, o ktorý sa postarali výtvarníci a umelci. Podarilo sa im vdýchnuť domu moderný, svieži imidž, čo by mohlo mladým ľuďom, pre ktorých predovšetkým je toto bývanie určené, osloviť.

Podrobnejšie informácie o Manhattane prináša aj stránka www.americkebyvanie.sk

debata chyba