Colostrum – Cesta k obnove prirodzenej obranyschopnosti Vášho tela

- inzercia - Slovo zdravie je v súčasnosti počuť zo všetkých strán. Informácie o zdravom životnom štýle, dôležitosti vitamínov a minerálov a ochrane pred vírusmi a baktériami sa na nás valia zo všetkých strán. Je tu však otázka, čo je naozaj účinné natoľko, aby podporilo imunitu a zabezpečilo pevné zdravie?

29.11.2010 08:06
Kravy
debata

Čo je colostrum?

Colostrum je tekutina mliečnych žliaz všetkých cicavcov (teda aj človeka), ktorá sa vylučuje po pôrode. Pre novorodenca je colostrum „očkovaním“ pri jeho štarte do života. Obsahuje nespočetné množstvo imunologicky účinných látok. Na výrobu výživových doplnkov sa používa kravské colostrum, ktoré obsahuje približne 20 krát väčšie množstvo imunitných a rastových faktorov ako ľudské. Colostrum je určené na to, aby posilnilo imunitný systém všetkými životne dôležitými látkami a energiou. Cieľom je, aby sa okamžite aktivovali samoliečiace procesy.

Colostrum je vynikajúcim prostriedkom pre posilnenie imunitného systému, zníženie chorobnosti a zmiernenie prejavov alergií, predovšetkým v jarnom a jesennom období. Pravidelné užívanie výrobkov na báze bovinného colostra obnovuje prirodzenú črevnú mikroflóru, ktorá býva u osôb vyššieho veku veľmi často narušená. Veľmi efektívne podporuje rast bifidobaktérií a laktobacilov v tráviacom trakte. Pôsobením colostra sa preto znižuje i prípadná odolnosť baktérií voči účinkom antibiotík a odstraňuje ich nežiaduci vplyv. Ten spočíva vo vyhubení fyziologickej črevnej mikroflóry. Medzi ďalšie prednosti colostra patrí priaznivý účinok na onkologické ochorenia, zápaly i pooperačné a poúrazové stavy. Nemožno opomenúť ani fakt, že colostrum prostredníctvom prirodzených rastových faktorov zabraňuje starnutiu kože, ale i ostatných tkanív. Má teda omladzujúci efekt. Ponúka pomocnú ruku pri zápaloch horných dýchacích ciest, zápaloch dutín i ekzémoch.

Ako si vybrať to správne colostrum?

V súčasnosti je na trhu niekoľko výrobcov tohto zázraku z prírody. Colostrum môžete nájsť vo forme kapsúl, prášku, žuvacích tabliet, a v tekutej forme. Spoločnosť Kompava uviedla tento rok na trh Premium Colostrum – čistý prírodný produkt vo forme kapsúl s obsahom až 35% imunoglobu­línov. Táto forma zabezpečuje, že sa zachováva biologická hodnota, ktorá nie je vystavená tepelnému spracovaniu. Na druhú stranu, tekutá forma je vhodná pre deti do troch rokov. Negatívom tekutého colostra je fakt, že po otvorení je doba spotreby značne kratšia ako pri iných formách. Pri výbere colostra je však potrebné brať do úvahy okrem vhodnej formy i krajinu pôvodu. Výrobky na báze colostra, ktoré sú získavané z mimoeurópskych krajín (Kanada, USA, Nový Zéland a iné) nemajú takú vysokú účinnosť na Európanov. Dôvodom je fakt, že zvieratá z týchto krajín sa stretávajú vo svojom prirodzenom prostredí s inými alergénmi a patogénmi, čo sa potom odráža i v účinnosti samotného colostra na človeka. Práve z tohto dôvodu Vám spoločnosť Kompava ponúka colostrum európskeho pôvodu, čím sa maximalizuje sila a účinok na ľudský organizmus. Bližšie informácie o výrobku Premium Colostrum nájdete na internetových stránkach www.kompava.sk.
Externé odkazy
debata chyba