Pribúdaniu kíl v menopauze sa dá zabrániť! Ešte nie je neskoro...

- inzercia - Nie sme my ženy v období klimaktéria zaťažené dostatočne?! Ešte aj toto!? Úplne nám stačí aj to, ak sa denne pozrieme do zrkadla v ktorom zbadáme neustále sa zvyšujúci počet vrások. Ako sa naša nálada zhorší keď sa postavíme na váhu už ani netreba hovoriť! Keď sa vo svojom oblečení prestávate cítiť pohodlne kvôli jeho záhadnému sa „zmenšovaniu“ zbadáte aj vtedy, ak nie ste takouto „váhovou akrobatkou“. V prípade, že sa cítite obéznou však neznamená, že obéznou aj ste! Ak postavíme vedľa seba dve osoby s podobnou hmotnosťou, na ich postavách takmer vždy objavíme mnoho odlišností. Jedna z nich môže byť veľmi svalnatá, druhá ňou byť nemusí. Prevažnú časť telesnej hmotnosti svalnatejších ľudí tvorí svalstvo, ktoré je čo sa týka objemu menšie, preto sa títo ľudia zdajú byť chudšími. V mnohých prípadoch sa za prebytočnými kilami neskrýva premnoženie tukového tkaniva, ale napríklad aj edémy spôsobené zadržiavaním vody v tele. Je preto veľmi dôležité, aby sme si dôvody obezity presne vyjasnili.

13.12.2010 08:45
debata

Vo väčšine prípadov (asi 80%) príčiny nadváhy nevieme presne zdôvodniť, preto ju máme tendenciu nazývať „jednoducho“ obezitou. Teraz sa možno urazíte: „Ale prosím vás! Príčinou mojej nadváhy je klimaktérium.“ Nie je to ale celkom pravda. Nadváha sa môže ako následok klimaktéria dostaviť, ale nie je jej príčinou. Príčinou je vo väčšine prípadov nerovnováha medzi množstvom prijatej a množstvom spotrebovanej energie. Vedeli ste, že príchodom obdobia klimaktéria sa látková výmena mužov pri strednej fyzickej aktivite zníži z 3200 Kcal na 2800 a v prípade žien z 2500 Kcal na 2200? Ak sa nad tým lepšie zamyslíte a ak poznáte kalorické hodnoty potravín tak isto viete, že tento rozdiel môže zahŕňať konzumáciu iba jedného pečiva a jedného pohára pomarančovej šťavy. Alebo jeden a pol fľaše piva. A to vôbec nie je veľa! Súhlasíte? Ak tieto kalórie každý deň podľa našich doterajších stravovacích návykov naďalej konzumujeme, prebytočné kilá nám pribudnú veľmi rýchlo. Nabratých kíl sa však dokážeme zbaviť len horko-ťažko.

KLIMIN SLIM 60 cps Klimaktérium a hormonálne zmeny, ktoré v tomto období v organizme žien prebiehajú náš organizmus robia náchylnými na tvorbu edémov a nárast tukových buniek. Do určitej miery možno aj spohodlnieme, naše kĺby sú meravejšie, menej sa pohybujeme. Toto všetko celú situáciu ešte zhoršuje. Stačilo by pritom myslieť na prevenciu. V prípade, že sme už nejaké to prebytočné kilo získali, nemali by sme situáciu v žiadnom prípade „vzdávať“ pod heslom „mne to už aj tak nejde“, alebo „mne je to už jedno“, ale bojovať a konať v záujme nášho zdravia a dobrého pocitu. Takmer všetky komplikácie klimaktéria totiž súvisia s prebytočnými kilami.

Musíme ešte spomenúť dva najväčšie druhy obezity. Do jednej skupiny patria obézni ľudia tipu „jablka“, do druhej skupiny ľudia tipu „hrušky“. Ľudia tipu jablko majú veľké „brucho“, hrušky „zadok“. Jablká sú náchylné na ochorenia srdcovo-cievneho charakteru, na cukrovku, na tzv. metabolický syndróm tipu X. Hrušky sú náchylné na kŕčové žily, zlatú žilu. Chudnutie je životne dôležité pre ľudí typu jablka.

Chudnúť dokážeme len od toho, čo neskonzumujeme! Bez pohybu to ide ťažko! Je to mnohokrát bolestná drina, počas ktorej nesmieme vynechať ani jeden deň, pretože potom vynecháme aj tie ďalšie!

Na príjem menšieho množstva kalórií náš organizmus môže reagovať takým spôsobom, že si zadelí aj malé porcie. Z tohto dôvodu je potrebné pozorne sledovať našu látkovú výmenu a to, aby sa nespomalila príliš. Najmä v počiatkoch držania diéty je k tomuto vhodné použiť barličku, ako je napríklad prípravok Klimin slim®. Obsahuje len prírodné látky, ktoré podporujú náš krvný obeh a prispievajú k udržaniu správnej hladiny cukru. Prípravok je účinný aj v prípadoch ak ochorenie na cukrovku ešte nevzniklo, nakoľko aktivizuje hnedé tukové tkanivo a zvyšuje obehové procesy v organizme. K lepším výsledkom tvarovania postavy ale dospejeme aj vtedy, keď sa u vás už cukrovka diagnostikovala.

Často nás láka možnosť pomôcť si užívaním rozličných liekov určených na utlmenie chuti do jedla. Tieto sú však často návykové, majú početné vedľajšie účinky, kvôli ktorým bola ich distribúcia v niektorých krajinách Európy už aj zakázaná.

Autorkou článku je odborná poradkyňa spoločnosti Pharmax KFt. Dr.Mangó Gabriella, preklad Uhrinová Renáta
V pôvodnom jazyku je uverejnený na stránke:
http://www.pharmax.hu/…okorban.html

Externé odkazy
debata chyba