Sme partia nadšených cestovateľov a poznáme tajomstvo lacného lietania

- inzercia - Už na vysokej škole sme sa dali dohromady – partia chalanov, ktorých spájala spoločná vášeň k cestovaniu a objavovaniu nového. Už vtedy sme precestovali s batohom na chrbte pekný kúsok Európy. Po škole nastali starosti v zamestnaní, hypotéky, svadby, deti a ďalšie „pohromy“ a celkom dosť ľudí odpadlo. Zdravé jadro sa však zachovalo a vznikla nová cestovateľská tradícia. Každý rok, raz až dvakrát, sa vyráža do ďalekých krajín za poznaním. Európa nám postupom času začala byť malá, takže sa cestovateľské plány rozšírili na celý svet.

17.01.2011 08:05
Z lietadla
debata

I keď sme všetci zamestnaní, naše finančné možnosti nie sú neobmedzené. Z nutnosti tak vznikla unikátna cestovateľská stratégia na výber destinácie a nákup leteniek. Základom je neupínať sa k žiadnej konkrétnej destinácii. Jediné, čo je povolené, je definovať klímu – zima/teplo.

Potom nastáva obdobie vyčkávania. Ako iste viete, väčšina leteckých spoločností má v priebehu roka niekoľko výpredajov leteniek. Je dobré zamerať sa na jednu a tú si potom starostlivo strážiť. Ideálne je zapísať sa do ich newslettera. Ponuky vám potom chodia do e-mailu a nemusíte ich hľadať. Zameraním sa na jednu leteckú spoločnosť nielen ušetríte čas, ale keď sa zaregistrujete do jej vernostného programu, môžete si „vylietať“ najrôznejšie benefity, vrátane leteniek zdarma pre ďalšiu cestu.

Náš výber padol na KLM – holandskú leteckú spoločnosť. Prečo? Majú rozumné ceny (v práve prebiehajúcej výpredajovej akcii na klm.cz nájdete napríklad New York za neuveriteľných 455 eur, Šanghaj za 599 eur, San Francisco za 585 eur alebo Nairobi za 532 eur. Ponúkajú jednu z najširších sietí destinácií do celého sveta. Majú výhodný letový poriadok, ktorý eliminuje prestoje, a vernostný program Flying Blue so zaujímavými benefitmi. Osobne tiež preferujem amsterdamské letisko Schiphol. Je jednoduché na orientáciu, prehľadné a veľmi priateľské.

Akcia sa začína už v okamihu, keď nám naskočí e-mail od KLM s ponukou nových výpredajových destinácií. Je potrebné rýchle reagovať. Na Facebooku alebo cez Skype sa ihneď rozprúdi živá diskusia, kam tentoraz. Býva trochu boj nájsť spoločnú reč, ale túžba cestovať… jednoducho kamkoľvek… nakoniec zvíťazí.

Od vybranej destinácie sa potom odvíja ďalšie – zistenie informácií o destinácii, podmienky pre vstup, ubytovanie, plán cesty, čo sa bude podnikať na mieste atď. Po rokoch sme sa už vypracovali na takmer profesionálny organizačný tím. Každý má svoju úlohu, vie, čo robiť, a do týždňa je všetko pripravené. Odlety často bývajú dosť narýchlo, takže to ešte stojí nejaké vysvetľovanie doma a v práci. Ale funguje to! Precestovali sme takto už pekný kus Južnej Ameriky a Ázie a koľkokrát nás prekvapilo, ako lacno sme to nakoniec zvládli. Navyše je to zábavné, dobrodružné a človek si krásne vyčistí hlavu. Vrelo odporúčam…

Pre práve prebiehajúce výpredaje leteniek kliknite tu
Pre viac informácií o KLM kliknite tu
Pre informácie o Flying Blue kliknite tu
Pre registráciu do newslettera KLM kliknite tu

debata chyba