Pomáhame Vašim deťom vybrať si správnu školu

- inzercia - Obnovená tradícia medzinárodnej výstavy stredných škôl Učeň - Stredoškolák pokračuje 12. ročníkom od 30. marca do 1. apríla 2011 na trenčianskom výstavisku EXPO CENTER a.s. Účasť na výstave Učeň - Stredoškolák potvrdilo už 45 stredných škôl zo Slovenska a Čiech a 4 kultúrne centrá voľného času.

24.03.2011 08:02
ExpoCenter - výstava učeň
debata

Spoluorganizátorom výstavy Učeň – Stredoškolák tento rok je nielen Trenčiansky samosprávny kraj, ale pridali sa aj Banskobystrický samosprávny kraj a Žilinský samosprávny kraj. Na výstave sa budú prezentovať stredné odborné, priemyselné, obchodné, jazykové a umelecké školy a gymnáziá. Počas výstavy bude prebiehať bohatý kultúrny program tvorený z vystúpení členov rôznych záujmových skupín a súborov. Výstava je výbornou príležitosťou pre žiakov základných škôl urobiť si prehľad o možnostiach štúdia na stredných školách a využitia voľného času v súboroch, speváckych zboroch, tanečných skupinách atď. Zaujímavosťou budú iste aj praktické ukážky manuálnej zručnosti žiakov a tiež súťaž o najlepšiu prácu žiakov škôl zúčastnených na výstave.

Vstup na výstavu pre návštevníkov počas všetkých dní je zdarma. Vstup pre verejnosť je 30.3. od 09.00 do 16­.30 h, 31. 3.-1. 4. od 08.00 do 16­.30 h.

Trenčiansky robotický deň

V dňoch 30.-31. marca bude prebiehať 6. ročník medzinárodnej súťažnej prehliadky autonómnych robotov Trenčiansky robotický deň. Trenčiansky robotický deň organizuje Stredná odborná škola, Pod Sokolicami 14, Trenčín a Pansophia, n.o. Spoločnosť pre vedu a vzdelanie, v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom, mestom Trenčín a EXPO CENTER a­.s s primárnym cieľom popularizovať vedu a techniku medzi mladými ľuďmi trenčianskeho regiónu. Súčasťou Trenčianskeho robotického dňa budú aj zaujímavé prednášky na rozmanité témy: Nanotechnológie a ich budúcnosť, Teória chaosu, Požiadavky zamestnávateľov na absolventov škôl, Od fonografu po iPod, Robot (v nemeckom alebo anglickom jazyku), Robotický futbal a jeho význam pre prax, Neviditeľné šaty zeme.

debata chyba