Prehrievanie podkrovia? So zasklením VELUX 60 sú obavy zbytočné

- inzercia - Prvá generácia nízkoenergetických, tzv. solárnych domov bola založená na princípe získať čo najväčšie tepelné zisky. Výsledkom však boli prehrievané domy v lete, ktoré vykazovali veľké tepelné straty z dôvodu nekvalitného zasklenia. Súčasný trend sa preto orientuje na minimalizáciu tepelných strát, čo má pozitívnejší vplyv na celkovú energetickú bilanciu domu. Komplexné riešenie ponúka spoločnosť VELUX, ktorej výrobky umožňujú vytvoriť v podkroví optimálne vnútorné prostredie a zlepšujú energetické úspory.

04.07.2011 08:21
Velux - okná
debata

Eliminácia hluku a tepelných ziskov
Do stavieb, ktoré sa nachádzajú v hlučných lokalitách, ako je napríklad v okolí letiska alebo na rušných uliciach, je vhodné dvojsklo 60. Výborne eliminuje vonkajší hluk (hodnota súčiniteľa vzduchovej neprezvučnosti Rw je 37 dB) a vďaka špeciálnej úprave znižuje i hladinu hluku z dažďa, a to až o 7dB. Ďalšou významnou prednosťou je ochrana pred slnečným teplom. Dvojsklo 60 charakterizuje súčiniteľ prestupu tepelného slnečného žiarenia g = 0,29. Na použitie tohto zasklenia v energeticky úsporných stavbách hovorí jeho súčiniteľ prestupu tepla Uskla = 1,0 W/m2K. I toto zasklenie vykazuje zvýšenú odolnosť voči mechanickému poškodeniu. V prípade rozbitia sa vnútorné lepené sklo nevysype do interiéru, ale ostane nalepené na medzisklennú fóliu. Vonkajšie tvrdené sklo so selektívne reflexnou vrstvou má aplikovanú samočistiacu úpravu, ktorá je aktivovaná UV žiarením. Priestor medzi sklami je vyplnený kryptónom, celková hrúbka skla je 24 mm.

Správnym výberom zasklenia strešných okien VELUX sa dajú znížiť náklady na vykurovanie, zaistiť príjemnú teplotu i redukovať hluk v interiéri.

Velux - okná

Viac informácií o zasklení VELUX nájdete na www.velux.sk

debata chyba