Podnikatelia majú šancu dostať sa k lacnejším úverom

- inzercia - V tomto roku sa dynamika firemných úverov na Slovensku mierne zrýchlila a celkové úvery firmám medziročne vzrástli. Prevažovali najmä úvery do jedného roka určené predovšetkým na prevádzkové financovanie. V snahe podporiť podnikateľské prostredia, niektoré banky aktuálne zjednodušujú a zvýhodňujú podmienky prístupu k úverom.

17.10.2011 08:04
Kvetinárka
debata

Podnikateľské úvery teraz s nižšími úrokovými sadzbami
Firmy sú často odkázané na cudzie finančné zdroje. Obyčajne ide o nemalé peniaze, ktoré je potrebné mať k dispozícii v dostatočnej výške a v správnom čase, preto podmienky a spôsob ich získania významne ovplyvňujú úspech podnikania. V súčasnosti sa dajú získať finančné prostriedky na podnikanie s výhodnejším úrokom ako obyčajne. Je potrebné si len správne vybrať finančného partnera, ktorý požičia chýbajúce zdroje. Slovenská sporiteľňa až do 30. októbra ponúka úvery na bežnú prevádzku aj na rozvoj podnikania podnikateľom s ročným obratom do 1 milióna eur s úrokovou sadzbou zníženou až o 1 %. Rovnako výhodne majú možnosť získať takéto úvery advokáti, notári, exekútori, audítori, daňoví poradcovia, lekárnici, lekári, zubní lekári, veterinári, reštaurátori, geodeti, kartografi, architekti a stavební inžinieri. Spravidla najlacnejší je dlhodobý účelový úver zabezpečený nehnuteľnosťou.

K získaniu peňazí môžu pomôcť obraty na účte
Jednoduchšie a rýchlejšie sa majú šancu dostať k peniazom tí podnikatelia, ktorí aktívne využívajú svoj bežný účet. Napríklad v Slovenskej sporiteľni môžu bez účtovných výkazov získať bankou predschválený úverový produkt buď vo forme bezúčelového úveru alebo povoleného prečerpania. Niekedy na to stačí jedna návšteva banky. Povolené prečerpanie sa poskytuje na základe zhodnotenia výšky kreditných obratov bez zabezpečenia a bez poplatku na pohodlné financovanie bežných podnikateľských výdavkov. Podľa riaditeľa odboru produktov Slovenskej sporiteľne Štefana Panenku môžu aktívni podnikatelia s rastúcimi tržbami poukazovanými na bežný účet počítať v budúcnosti s jeho jednoduchým navýšením. Tí, ktorí majú záujem o viac peňazí bez preukazovania účelu ich použitia, môžu v banke požiadať o bezúčelový úver, ktorý môžu tiež získať aj bez zabezpečenia so splatnosťou do štyroch rokov.

www.slsp.sk Sporotel: 0850 11­1 888, 0910 1­11 888
debata chyba