Citlivá pokožka a časté mykózy

- inzercia - Máte často problémy s pokožkou na nohách?

02.05.2012 08:11
Nohy na pláži
debata

Ak máte citlivú pokožku a nie ste si istý v akom stave je vaša pokožka na nohách, dajte si pozor na príznaky, ktoré by mohli signalizovať začínajúcu pleseň:

  • svrbenie
  • pálenie
  • začervenanie
  • pľuzgieriky
  • opuch

Ako sa vyhnúť týmto príznakom!
Napriek tomu, že na mnohých miestach musíme počítať s výskytom plesní, prevenciou môžeme riziko infekcie výrazne znížiť.

Niekoľko rád ako sa plesniam vyhnúť:

  1. Každodenná dôsledná hygiena nôh a používanie čistých ponožiek vytvára základ celej starostlivosti o nohy. Nezabúdajte na dôkladné vysušenie medziprstových priestorov na nohe (s dôrazom na 3.-4., 4. – 5. medziprstie).
  2. Pravidelne venujte pozornosť svojim nohám, kontrolujte ich a obzvlášť si všímajte zmeny na pokožke. Zraneniami pri starostlivosti o nechty môžu vznikať vstupné brány pre zárodky plesní.
  3. Zabezpečte správnu klímu v oblasti nôh, pretože najmä vo vlhkom prostredí sa plesniam vynikajúco darí. Preto nohy dostatočne vetrajte. Ideálne je používať ponožky a pančuchy z prírodných vlákien a vzdušnú obuv z kože.
  4. Cvičene nôh a chôdza naboso udržuje vaše nohy vo forme. Svalstvo nôh zostáva dobre prekrvené a schopné výkonu a tým pádom je odolnejšie voči plesňovým infekciám.
  5. Na plavárňach a kúpaliskách sa vyhýbajte malým bazénikom pred vstupom do priestoru s bazénom. Aj keď sú tieto priestory pred bazénom určené práve pre očistu a dezinfekciu nôh, práve tu je dokázaný vysoký výskyt pôvodcov ochorenia.
  6. V priestoroch okolo bazénu, v saunách a v hotelových izbách nechoďte naboso, pretože aj to sú priestory, kde vám hrozí zvýšené riziko nákazy.
  7. A k trpíte poruchami prekrvenia dolných končatín alebo cukrovkou, sú vaše nohy obzvlášť náchylné k infekcii. Kontrolujte preto pravidelne stav vašich nôh.
  8. Ak má niektorý člen rodiny pleseň nôh, nechoďte ani doma naboso a v žiadnom prípade nepoužívajte spoločný uterák a papuče.

Ak vaše nohy napadne plesňové ochorenie, treba ho začať liečiť ihneď od začiatku. Dlhé čakanie dáva plesniam možnosť napadnutia väčších a hlbších častí nohy, nechtov alebo ostatných častí tela. Naším tipom je preverený pomocník pre boj s plesňovým ochorením, prípravok Canespor, ktorý je vysoko účinný proti plesniam, baktériám a mikróbom. Nájdete ho v lekárňach vo forme krému. Jeho veľkou výhodou pre pacientov je aplikácia 1× denne po dobu 3–4 týždňov.

Canespor
debata chyba