Takmer každý druhý Slovák šetrí na dovolenku po celý rok

- inzercia - Dovolenkovať sa tohto roku chystá vyše 40 % Slovákov, pričom takmer polovica z nich vycestuje za oddychom k moru. Väčšina opýtaných však uprednostňuje spoznávanie nových miest a ľudí pred opaľovaním sa a nič nerobením. Vyplynulo to z výsledkov posledného prieskumu spoločnosti Median*.

17.07.2012 08:05
Zuno - prasiatko
debata

Dovolenkovaniu však na Slovensku častokrát predchádza celoročné uťahovanie opaskov. Spôsobov ako úspory odkladať a zároveň zhodnocovať je niekoľko. Minimálne úročenie na bežných účtoch nie je najvhodnejšia voľba. Ak viete presný termín dovolenky, môžete si zvoliť termínovaný vklad s viazanosťou peňazí a zaujímavým úročením. Zarobené úroky potešia napríklad ako forma vreckového pre vaše dieťa.

Ak si však nie ste istý, kedy za oddychom vyrazíte, vyberte si taký produkt, ktorý vaše peniaze zhodnotí a vy ich zároveň budete mať stále k dispozícii. Takým je aj sporiaci účet v direct banke ZUNO. „Peniaze máte na SPORENÍ bez viazanosti poruke ako na bežnom účte. Banka ich pritom zhodnocuje sadzbou 2,01 % p.a. a úroky pripisuje bez dlhého čakania – raz mesačneʺ, hovorí Lucie Osvaldová, produktová manažérka ZUNO.

Otvorenie aj vedenie SPORENIA je za 0 € a nespája sa s ním podmienka minimálneho vkladu či zostatku. Pre tých, ktorí chcú o niečo vyšší úrok, má ZUNO SPORENIE PLUS s úrokom 2,5 % p.a. a tiež mesačným pripisovaním úrokov. „Účty si zároveň môžete pomenovať a prehľadne si tak sporiť na „Grécko“ alebo „Lyžovačku v Alpáchʺʺ, dodáva Osvaldová.

*MML-TGI SR 2011/2012 4.-1. Kvartál
Počet respondentov: 4 514

Náš tip: Sporte bez viazanosti – vkladajte a vyberajte peniaze kedykoľvek chcete a zarábajte na úroku 2,01% p.a.

debata chyba