Ako ovplyvňuje zdravotný stav naše nechty?

- inzercia - Okrem veku ovplyvňuje stav našich nechtov aj zamestnanie a celkový zdravotný stav. Zmeny na nechtoch môžu byť súčasťou iného ochorenia, alebo sú postihnuté ochorením samotné nechty. Negatívne podnety sa prejavia zmenou farby, tvaru, hrúbky a kvality nechtovej platničky.

24.07.2012 08:08
Canespor - nohy
debata

Zdravý necht

je bledoružovej farby, primerane klenutý, na voľnom konci rovnomerne hladký, s pevne priliehajúcou kožtičkou pri koreni, a bez záderov. Nechty na rukách sú hrubé 0,5 – 0,6 mm, na nohách je ich hrúbka dvoj až trojnásobná. Ženy majú o niečo tenšie nechty ako muži.

Čo ovplyvňuje rast nechtov?

Nechty na rukách rastú 4× rýchlejšie ako na nohách . Rýchlosť rastu ovplyvňuje aj vek, niektoré ochorenia, tehotenstvo a aj niektoré lieky. Spomalený rast nechtov nastáva vo vyššom veku, ale aj v zime, taktiež pri imobilizácii prstov, tuberkulóze, hubových ochoreniach a tiež pri užívaní niektorých liekov. Najpomalšie rastú nechty na palcoch a malíčkoch nôh.

Zmena farby, no lak to nie je

K zmene farby nechtov dochádza z vonkajších alebo vnútorných príčin. Červené laky a dym z cigariet sfarbujú nechty do žlta. Lieky s obsahom striebra zasa spôsobia modrasté zafarbenie. Zelené nechty trápia infikovaných baktériou Pseudomonas Aeruginosa a biele poukazujú na interné alebo hormonálne ochorenie.

Hubová infekcia začína meniť vzhľad nechtu od koreňa. Vzhľad nechtovej platničky sa postupne mení a necht sa stáva hrboľatý, drolivý , hnedo-sivo, belaso alebo žlto sfarbený. Infekcia sa vo väčšine viaže na nechty nôh. Lokálna liečba sa odporúča, pokiaľ pleseň napadla necht len do jednej štvrtiny až tretiny plochy.

Účinná liečba

Osvedčená je Canespor sada na nechty, komplexná súprava všetkého potrebného na liečbu plesne nechtov. Obsahuje liečivú masť s ureou a bifonazolom a ďalšie pomôcky na ošetrenie postihnutých nechtov. Bifonazol je účinná látka proti  plesniam a hubám, dobre preniká i do hlbokých kožných a nechtových vrstiev postihnutých infekciou a ničí pôvodcov nákazy.

Liečba plesne nechtov má 2 fázy. V prvej fáze je vhodná práve nechtová sada Canespor, ktorá necht zmäkčuje a postupne ho odstraňuje vďaka močovine a zároveň obsahuje látku, ktorá pôsobí antimykoticky. Táto fáza trvá 14 dní. Ďalšia fáza je aplikácia krému Canespor- 1× denne po dobu novo rastúceho zdravého nechtu. Liečba končí vtedy, keď je necht celý a zdravý.

Canespor
debata chyba