Na ženy čakajú drahšie poistky!

- inzercia - Všetky ženy – nepoistené aj poistené majú už len posledné týždne, aby využili možnosť poistiť sa lacnejšie.

11.10.2012 08:10
Generali - žena
debata

Od decembra totiž vstupuje do platnosti nová smernica Európskej únie, podľa ktorej musia byť rovnaké ceny poistenia pre ženy a mužov. Ženy platili doteraz menej na základe štatisticky podložených dôvodov: žijú dlhšie, sú opatrnejšie a zdravšie, majú lepšie genetické predispozície, nevyhľadávajú nebezpečenstvo a adrenalín, a choroby, ktoré ich postihujú, sú odhalené v skoršom štádiu a sú relatívne dobre liečiteľné. Rozdiely vplývajúce na cenu poistenia však 21. decembrom 2012 definitívne zaniknú. Dovtedy majú všetky ženy poslednú možnosť poistiť sa lacnejšie, nakoľko nové pravidlá sa nevzťahujú na zmluvy uzavreté pred uvedeným termínom. Zdraženie sa bude týkať rizík smrť, invalidita, závažné ochorenia a oslobodenie od platenia poistného. Ako sa správne rozhodnúť a vybrať si to najlepšie poistenie? Oslovili sme odborníčku na životné poistenie.

Mgr. Mariana Rybárová – vrchná riaditeľka Úseku riadenia agentúr, poisťovňa Generali Slovensko

Čo by ste poradili ženám, ktoré ešte nie sú poistené?
Zo širokého portfólia produktov životného a úrazového poistenia im ponúkame moderné životné poistenie La Vita, ktoré umožňuje poistiť celú rodinu, spolu až 6 osôb na jednu poistnú zmluvu. Štruktúru poistenia môže klientka meniť, realizovať mimoriadne vklady a výbery, dopoisťovať a odpoisťovať osoby či jednotlivé riziká. Poistenie prináša najširšie krytie rizík na trhu – od komplexného krytia pre prípad úrazu, invalidity (aj tzv. čiastočnej), cez chirurgické zákroky, práceneschopnosť až po 34 závažných ochorení vrátane diabetes mellitus I. typu. Ženám, ktoré sú zatiaľ bez záväzkov ako rodina či úvery, odporúčame poistenie v prípade úrazu či závažných ochorení, vďaka ktorému si môžu udržať životný štandard alebo zlepšiť kvalitu života, ak sa im niečo stane. Zároveň si môžu poistnú ochranu nastaviť v kombinácii so sporením na dôchodok. Tieto dva prvky v sebe spája nové kapitálové životné poistenie Prima Vita. V prípade záujmu v Generali Slovensko poskytujeme bezplatne odborné poradenstvo v oblasti poistenia a poradíme s výberom toho najlepšieho poistenia pre každého.

Dotkne sa zmena aj už poistených žien?
Áno, nakoľko nariadenie sa bude vzťahovať aj na niektoré zmeny v už uzatvorených zmluvách, o ktoré klientka požiada po 21. decembri. Preto by sme radi upozornili na jedinečnú príležitosť prehodnotiť starú poistnú zmluvu, to znamená sumy aj riziká, spolu so svojím poistným poradcom na základe aktuálnych potrieb. Ak by ste sa tak rozhodli napríklad v budúcom roku, zaplatili by ste za rovnaké riziko pri totožnej poistnej sume výrazne vyššie poistné ako v súčasnosti. V prípade, že poistenie neprehodnotíte, a zoberiete si po 21. decembri úver alebo si založíte rodinu, môže vám hroziť podpoistenie.

Aké výhody ponúka Generali Slovensko ženám vo svojich poisteniach?
Generali Slovensko myslí na ženy už pri tvorbe produktov a dlhodobo im ponúka špeciálne pripoistenia a benefity. To znamená, že produkty už nie je potrebné novému nariadeniu prispôsobovať. Medzi top výhody len pre ženy patrí dvojnásobná ochrana v prípade závažných ženských civilizačných ochorení ako rakovina prsníka, rakovina krčka maternice, tela maternice či vaječníkov. Pri poistení hospitalizácie je krytá napríklad aj hospitalizácia v prípade pôrodu a v prípade ochorení súvisiacich s tehotenstvom.

REZERVOVANÉ pre ženy s Generali Slovensko
Poisťovni Generali Slovensko záleží na zdraví a kráse svojich klientok, preto ženy, ktoré si uzatvoria krytie rizika závažné ochorenia v rámci životnej poistky v termíne 1. 10. – 1. 12. 2012, získajú poukaz v hodnote 10 € na nákup produktov pre zdravie a krásu vo vybraných lekárňach na celom Slovensku.

Viac informácií na www.generali.sk

debata chyba