Legendárny Reinhold Messner príde na Slovensko

- inzercia - Horolezec, dobrodruh a autor desiatok kníh Reinhold Messner - muž, ktorý ako prvý zdolal všetky osemtisícovky sveta – príde po prvýkrát na Slovensko.

24.10.2012 08:09
Reinhold Messner
Reinhold Messner
debata

Živá legenda svetového horolezectva navštívi Bratislavu 8. novembra 2012 na pozvanie spoločností Slovak Telekom a Samsung. O svoje myšlienky a zážitky z nespočetného množstva ciest a výprav sa v Café Reduta podelí s 200 pozvanými hosťami z oblasti biznisu.

Reinhold Messner je prvým človekom, ktorému sa podarilo dosiahnuť vrchol najvyššej hory sveta Mount Everestu bez kyslíkovej masky po sólovom výstupe. Zároveň, ako prvý horolezec v histórii, zdolal všetkých 14 osemtisícoviek – prvú pokoril v roku 1970 a poslednú o 16 rokov neskôr. Je vášnivým cestovateľom a dobrodruhom. Počas svojich peších výprav prešiel naprieč Antarktídou, Grónskom ale aj púšťami Taklamakan a Gobi. Napísal viac ako 60 kníh.

„Pozvaným hosťom chceme priniesť jedinečný zážitok v podobe stretnutia s mimoriadne inšpiratívnym človekom, ktorý to spomedzi svojich kolegov dotiahol najvyššie. Veríme, že toto stretnutie bude pre našich biznis klientov nezabudnuteľné a predovšetkým motivujúce,“ povedal Miroslav Majoroš, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovak Telekomu.

Spoluorganizátorom konferencie je spoločnosť Samsung. „Reinhold Messner je pre nás inšpiráciou, ale máme s ním aj mnoho spoločného. Podobne ako on, aj my prijímame stále nové a nové výzvy – keď dosiahneme jeden cieľ, vytýčime si ďalší,“ povedal Peter Tvrdoň, riaditeľ slovenskej pobočky Samsung Electronics Czech and Slovak.

Popri Reinholdovi Messnerovi sa tohto stretnutia zúčastní aj Peter Hámor, najúspešnejší slovenský horolezec. Pôjde o prvé z radu podujatí pod názvom „V najlepšej spoločnosti“, prostredníctvom ktorého chce Slovak Telekom prinášať na Slovensko úspešných a inšpiratívnych ľu­dí.

Viac informácií na tejto stránke.

debata chyba