Investície aj prevádzka bytových domov s úsporou

- inzercia - Investovaním do projektov zameraných na zvýšenie energetickej efektívnosti je možné z dlhodobého hľadiska usporiť nemalé finančné prostriedky. A tak ani so zatepľovaním a modernizáciou bytových domov netreba viac čakať. S investičným úverom od Slovenskej sporiteľne to teraz môže vyjsť veľmi výhodne. Banka totiž začiatkom októbra ako prvá podpísala zmluvu s Európskou bankou pre obnovu a rozvoj (ďalej EBRD) na podporu projektov energetickej efektívnosti z programu MUNSEFF s grantovou podporou EÚ. Navýšený objem zdrojov z EBRD určený pre bytové domy tvorí 15 mil. eur.

24.10.2012 08:43
debata
Slsp

Úvery na obnovu a rekonštrukciu bytových domov
V Slovenskej sporiteľni teraz môžu bytové domy získať úver so splatnosťou až do 25 rokov, s premennou úrokovou sadzbou už od 2,92 % ročne alebo so zníženou fixnou úrokovou sadzbou už od 4,30 % ročne. Výhodou úveru z úverovej linky EBRD je možnosť získať nenávratnú dotáciu z grantových zdrojov EÚ vo výške 10 % alebo 15 % z výšky úveru po úspešnej realizácii projektu. Jej výška závisí od počtu uskutočnených oprávnených opatrení vedúcich k úspore energie. Výhodou je tiež bezplatná technická asistencia pre klienta v podobe vypracovania energetického auditu a energetického certifikátu zo strany partnerskej konzultačnej spoločnosti.

Výhodnejšie účty pre bytové domy
Slovenská sporiteľňa od októbra ponúka bytovým domom v správe správcu a spoločenstvám vlastníkov bytov aj nové, pre nich určené účty. Bytové domy sa nemusia obmedzovať, za cenu mesačného poplatku za vedenie účtu SPORObusiness môžu každý mesiac uskutočniť aj neobmedzený počet príkazov zadaných prostredníctvom elektronického bankovníctva v eurách v rámci EHP, vykonávať trvalé príkazy a inkasá či prijímať platby. Navyše, ak majú dostatočne vysoký zostatok na účte, môžu mať účet úplne zadarmo. Výhodou je aj pásmové úročenie, vďaka ktorému čím majú viac peňazí na účte, tým lepšou úrokovou sadzbou ich banka zúročí. Kompletný obsah SPORObusiness účtu pre bytové domy nájdete na tejto stránke.

debata chyba