Dlhodobá spolupráca vytvára nadštandardné vzťahy

- inzercia - S majiteľom Pezinských tehelní Ing. Jánom Manom sme sa zhovárali o tom, ako inováciami dosiahnuť úspory v energeticky náročnej výrobe.

26.11.2012 08:32
Pezinské teheľne
Pezinské teheľne
debata

Na našom trhu sa v posledných rokoch objavilo niekoľko zahraničných výrobcov tehál. Ako hodnotíte súčasnú situáciu a akú pridanú hodnotu prinášate vašim zákazníkom?
Zo slovenských výrobcov zostali Ipeľské tehelne a Pezinské tehelne a etablovali sa dve zahraničné spoločnosti. Naša spoločnosť poskytuje špičkové výrobky, ktoré sú vlastnosťami a cenami konkurencieschopné v rámci strednej Európy. Prinášame tradičný výrobok najmä na západné Slovensko.

Výroba tehál je náročný proces z hľadiska technológií. Ako tento proces prebieha a aké sú jeho špecifiká?
Využívame počítačom riadené technológie. Objem výroby je niekoľkonásobne vyšší ako za jednotku času pred 20 rokmi. V rámci výrobného procesu treba vyťažiť a spracovať surovinu, vylisovať ju do príslušného výrobku a usušiť. Výrobok potom ide do tehliarskych pecí, kde pri teplote až 950 C° nadobúda svoje vlastnosti výpalom.

Cieľom každej úspešnej spoločnosti je efektívne znižovanie nákladov, medzi ktoré patria aj výdavky na energie. Aké inovatívne technológie ste zaviedli do výroby v súvislosti s optimalizáciou nákladov na energie?
Každý rok zavádzame inovácie, ktoré šetria energie. Elektrina a plyn sú pre tehliarsku výrobu nevyhnutné, preto vnímame ZSE Energia a jej aktivity v obchodovaní s obidvoma komoditami pozitívne. Čo sa týka technológií, pred niekoľkými rokmi sme osadili frekvenčné meniče na točiace motory. Nedávno sme vymenili lisovací agregát a pretlačovacie miesidlo, ktoré pri tej istej spotrebe elektriny vyrobia o 100 % viac výrobkov.

Počas výrobného procesu je nutné zabezpečiť spoľahlivú dodávku energií. Ako ste spokojní s dodávkou elektriny od ZSE Energia a čo pre vás toto partnerstvo znamená?
ZSE Energia je naším trvalým dodávateľom elektriny. Všetko závisí od kvality poskytovaných služieb a tie sú na veľmi vysokej úrovni. Operatívne dostávame informácie, ktoré potrebujeme, a všetko je to znásobené profesionalitou zamestnancov ZSE Energia.

www.zse-energia.sk

Pezinské teheľne

Pezinské teheľne

debata chyba