Televízia na dne

KOMENTÁR: Loď sa potápa ku dnu a kapitán namiesto toho, aby pumpoval vodu z lode, kričí, že za všetko môžu mafiáni na brehu. Tak vyzerá situácia v Slovenskej televízii, ktorej občania platia každý mesiac sto korún. Stredajší výstup generálneho riaditeľa STV Štefana Nižňanského a jeho pravej ruky Juraja Dobiša prekvapil.

09.10.2008 10:33
Štefan Nižňanský Foto:
Štefan Nižňanský.
debata

Namiesto použitia argumentov, čísel a faktov proti tvrdeniam dvoch vyhodených riaditeliek, že obaja loď STV kormidlujú na ekonomické dno, obvinili svojich kritikov z mafiánskych praktík a vyhrážania sa. Naplnila sa biblicko-populistická poučka: Kto do teba faktmi, ty doňho urážkami.

Dobiš, ktorému kryje chrbát najmä Slovenská národná strana, povedal, že za ním prišiel človek a mal pritom za opaskom pištoľ. Chudák Dobiš sa preľakol, ale tlaku odolal a zákazky pre kovboja nepodpísal. Pištoľník sa mu údajne aj ospravedlnil. Kto by neveril takej historke, najmä keď pár minút predtým Dobiš nehovoril pravdu o svojich prešľapoch. Zamlčal, že neoprávnene podpísal zmluvu s dodávateľskou firmou.

Niektorým členom Rady STV došla trpezlivosť s Nižňanským a Dobišom. Za deväť mesiacov riaditeľ nebol schopný predložiť ani jeden dôležitý dokument do budúcnosti. Zopár členov tak pripravilo na dnes návrh na jeho odvolanie. Veľmi asi nepochodia, lebo v rade je patová situácia. Robert Fico totiž popri nekonečných vojnách proti veterným mlynom neustrážil, čo sa v STV deje. Smer stratil v Mlynskej doline kontrolu. Opraty a finančné toky v STV pevne držia SNS a HZDS. Pod ich kormidlom sa však televízia zmenila na Noemovu archu, v ktorej je priveľa veľkých zvierat, ktoré potrebujú veľa žrať.

Hanba za vysielanie a dlžoby verejnej televízie však padne na najsilnejší Smer a premiéra. Ak je Fico dostatočne silný šéf vlády, ako sa prejavuje navonok, tak by si mal spraviť v televízii poriadok. Ale tých premiérových silných rečí už bolo…

debata chyba