Vláda má zlé svedomie

MYSLÍM SI: Ficova vláda si v stredu v Komárne odhlasuje zaujímavé veci: šesť rokov basy za prejavy rasizmu, tvrdé postihy za antisemitizmus, popieranie holokaustu a extrémistické názory... Prichádza s tým len týždeň po tom, čo predpotopným, inkvizičným spôsobom zlikvidovala občianske združenie Pospolitosť.

19.11.2008 10:48
Fico, Slota Foto:
Premiér Robert Fico (vľavo) a predseda SNS Ján Slota počas tlačovej besedy po zasadnutí rozšírenej koaličnej rady v centrále Slovenskej národnej strany.
debata

Bez súdu, bez vážnych dôvodov, dekrétom ministerstva vnútra. Jednoducho, Ficova vláda to už začína dosť hystericky preháňať. A má na to vážny dôvod. Zlé svedomie.

Nie, Fica v tomto „svätom boji“ nepoháňa nenávisť k rasistom, antisemitom, nacionalistom. Veď ich má priamo v koalícii. Harabin v parlamente nadával na Židov, Slota verejne urážal a hanobil Maďarov… A Ficova tvrdá ruka, namierená na bezbrannú ulicu, sa to všetko snaží zakryť. Dosť nešikovne. A pomýlene.

Poslanca Slotu, ktorý Maďarov vyhlásil za národ zlodejov a vrahov, nikto nestíha. Ani netrestá. A nejaký štrbavý magor z ulice, ktorý zakričí „Na stráž!“, pôjde po novom až na šesť rokov za mreže. Lebo Fico s Harabinom a Slotom potrebujú pritvrdiť…

debata chyba