Komedianti

SVET NARUBY: Minulý rok americký zabávač Steven Colbert vyhlásil, že chce kandidovať na úrad amerického prezidenta. Ako správny vtipkár usúdil, že musí osloviť široké vrstvy voličov - a preto požiadal o zaradenie do primárnych volieb u republikánov i demokratov.

21.11.2008 11:43
debata

Všetci sa na jeho nápade smiali, kým neprišli výsledky prvých prieskumov. Colbert v nich mal viac ako mnohí iní, seriózni politici. Obom stranám sa však nakoniec podarilo jeho kandidatúre zabrániť.

V Litve to nevyšlo, a tak bude novým predsedom parlamentu televízny zabávač a vtipkár Arunas Valdauskas so záľubou v kanadských žartíkoch. Známy je najmä prípad, keď si chcel vystreliť zo svojich priateľov a hotelu, kde mali svadbu, oznámil uloženie bomby. Za to sa dostal i pred súd – pokutu 15-tisíc litasov potom zaplatil v drobných minciach.

Valdauskas išiel do volieb s tým, že bude vážnym politikom a parlamentu vráti stratený kredit. Potvrdil to hneď na prvej schôdzi. Ako predseda vraj nemá žiadny program ani ciele. Je to vraj zbytočné, pretože jeho predchodcovia tie svoje aj tak nikdy nedodržali.

Litovskí voliči teraz môžu začať premýšľať nad tým, aká bomba to bude, keď začne žartovať. Možno za všetky drobné.

debata chyba