Počiatek a jeho noční vtáci

MYSLÍM SI: Odvolávanie Počiatka načasované na noc sa nedá nazvať inak ako čistá zlomyseľnosť. A nielen voči opozícii. Aj voči HZDS. Harabin musel čeliť výprasku cez deň... Na druhej strane, rýchly eskort Počiatka do tmy je priznaním. Fico vie, že debatu o ministrovi financií nemôže vyhrať. Kauza Tipos je pomerne jasná.

01.12.2008 07:19
Minister financií Ján Počiatek Foto:
Minister financií Ján Počiatek
debata

Bola to vlastne hra podnikateľov. Ukázalo sa, že právnici Tiposu, ktorí českému podnikateľovi potichu prihrali dve miliardy, sú partneri a kamaráti podnikateľa Kaliňáka. A podnikateľa Počiatka. Zmluva bola extrémne výhodná pre súkromnú firmu a extrémne nevýhodná pre štát. A boli to práve šéfovia štátneho Tiposu, ktorí trvali na tom, aby bola utajená!

Počiatek túto hanebnú (a tajnú) akciu od začiatku podporoval. Čím sa vyfarbil nie ako minister, ale ako podnikateľ. Obchodník. Špekulant…, ktorého do politiky poslal cez podnikateľa Kaliňáka podnikateľ Brhel (sponzor Smeru, pôvodne privatizér HZDS) a priatelia „jachtári“ z J&T.

Jednoducho, Fico dobre vie, že jedna stará malá smiešna žltá karta na prekrytie takého profilu „ministra“ nestačí. Aspoň nie za denného svetla.

debata chyba