Tlačovka SNS: Slota sa prizabil

KOMENTÁR: Tlačovka, na ktorej chcel Slota vyžehliť miliardový škandál SNS, dopadla katastrofálne. Aj pre SNS. Aj pre Fica a jeho vládu. Prostoreký Slota sa neovládol a v priamom prenose všetko priznal. Potvrdil, že kľúčové obvinenie sa zakladá na pravde - teda že firma Zamedia je jeho (alebo je s ňou úzko spojený).

03.12.2008 09:59
Slota Foto:
Predseda SNS Ján Slota
debata

Zamedia, ktorej minister Janušek potichu prihral tri miliardy korún z eurofondov, je formálne napísaná na Viktora Tretinu. V skutočnosti však firmu drží v rukách Slota. Vyplýva to zo slov, ktoré sám povedal. Sú také úprimné, že si zaslúžia citát: „Ja som bol ten, kto urobil všetko pre to, aby on zo Zamedie odišiel. Takže pán Tretina tam už nie je. Pretože toto sa stále vyťahovalo, že prečo tam je taký človek, ktorý sa pozná tak veľmi dobre so Slotom. Tak už tam nie je.“ Tretina naozaj Slotu poslúchol a z vedenia firmy sa stiahol. Už vo februári. Hoci v obchodnom registri ešte svieti ako spoluvlastník. Figúra v papieroch…

Ďalšie podozrenia potvrdil Slotov minister. Janušek priznal, že Zamedia sa dostala k tučnej zmluve bez verejnej súťaže. Oznam bol vyvesený len na nástenke úradu, „na prvom poschodí“. Takže nie v pivnici… Aj keď efekt by bol ten istý. Do „súťaže“ sa prihlásila len Zamedia, resp. jej konzorcium (ďalšie cenné priznanie ministra). Jediné, na čo sa nešťastník Janušek s nádejou odvolával, bola fráza, že ,,všetko je v súlade so zákonom". A že tu nešlo o 3,5 miliardy korún, ale o 98 miliónov eur (čo pri dnešnom kurze predstavuje tri miliardy korún).

Kto si vypočul celé vystúpenie Slotu s Janušekom, nemohol sa ubrániť trpkému pocitu, že sleduje rituálnu samovraždu SNS… Slotu s Janušekom zachránilo len náhle precitnutie a – útek.
Po utorkovom trápení SNS by už mohol konečne do deja vstúpiť aj premiér. A všetko ukončiť. Ranou z milosti.

debata chyba