Divadlo za všetky prachy

KOMENTÁR: Pred rokom sa Vladimír Mečiar po škandále s pozemkami a po odvolaní ministra Jureňu vyhrážal svojim koaličným partnerom, že opustí vládu. Po pár týždňoch vzájomných útokov stíchol a ostal, s vysvetlením, že je to pre dobro a stabilitu krajiny a "podpísal" prímerie do prijatia eura.

05.12.2008 07:01
Slota, Mečiar Foto:
Líder SNS Ján Slota (vľavo) a HZDS Vladimír Mečiar počas rokovania mimoriadnej parlamentnej schôdze.
debata

Nová mena je pomaly tu a koalícia sa opäť zmieta vo vážnej vnútornej kríze a spory a slovné útoky sú na dennom poriadku. Na rovinu – majú si čo vyčítať.

Smer hlasoval s opozíciou a schválil maďarské učebnice takmer podľa predstáv Strany maďarskej koalície. Poslanci Slovenskej národnej strany v reakcii na to, z trucu či zo žartu, vraj začali tých „smeráckych“ zdraviť po parlamentných chodbách v maďarčine. Mikolaj povedal, že novelu rešpektovať nebude a ak ju prezident podpíše, pôjde na Ústavný súd. Nad ministrom výstavby Janušekom (SNS) visí Ficov kontrolórsky Damoklov meč a všetko nasvedčuje tomu, že Slota ho nakoniec obetuje. Pre „pokoj v rodine“. Aký bude osud „kartičkového“ Počiatka, vie zatiaľ asi len veštica Theodora. Ale ak hádku len predstierajú a vopred sa dohodli na prijateľných stratách, koho pustí Mečiar? Žeby Harabina? Uvidíme. S Blanárikom sa asi Smer a národniari neuspokoja. Ministra za ministra, oko za oko a zub za zub. Ako správni chlapi.

Po schválení učebníc možno s istotou očakávať dáky trucpodnik zo strany SNS a HZDS proti Smeru. Pomstu. Napríklad pri odvolávaní nejakého „bezvýznamného“ nominanta.

Jedným slovom, robia si prieky ako malí chlapci na pieskovisku. Až na to, že ten piesoček sa volá verejné zdroje a hranice v ňom sú dávno presne a pevne vymedzené. A oni do seba len tak kamarátsky dobiedzajú a sem-tam si trochu toho piesku frknú do očí. Aby sa nepovedalo. Divadlo za všetky prachy. A s tučnými honorármi pre účinkujúcich, ktorí od voličov stále zožínajú dlhotrvajúci aplauz.

debata chyba