Preteky so Slotom

MYSLÍM SI: Kompromisy v maďarských učebniciach a skrotenie SMK oslávil Paška tak trochu predčasne. Slota sa totiž zaťal. Čerstvo schválený zákon pokrčil a hodil za hlavu. Jeho minister oznámil, že nové pravidlá nemieni rešpektovať a učebnice bude ďalej vydávať po svojom.

05.12.2008 11:06
Ján Slota Foto:
Ján Slota.
debata

Ak to SNS myslí vážne, Fico bude mať na krku vážny problém. Všetky požiadavky Gurcsánya odmietol (teatrálne, s pohľadom do kamery). A jediný ústupok, ktorý ponúkol maďarskej menšine, mu chce Slota blokovať. S výdatným krikom…

Samozrejme, celý spor je v tejto fáze len búrka v (Slotovom) šerbli. Skôr či neskôr utíchne. Dovtedy ju však SMK vďačne využije. Prípadne zneužije. Csáky s Durayom potrebujú konflikt živiť čo najdlhšie. A v SNS sa vždy nájde tupec, ktorý ich bude spoľahlivo zásobovať zámienkami. A muníciou.

Fico svoj najvýbušnejší problém – Slotu a jeho zbytočné provokácie – stále nezvláda. Na veľkú radosť Csákyho SMK… V konečnom dôsledku si však za to môže sám. Vyhlásiť preteky o nacionalistického voliča – a čakať, že Slota (!) bezmocne zvesí hlavu – to je jednoducho proti prírode.

debata chyba