Rozpad systému

STĹPČEK Martina Hrica: Piešťany majú problém s dôchodcom, ktorý roky neprodukuje odpad. Organiku kompostuje, raždie páli v peci, konzervy a PET fľaše nekupuje.

05.12.2008 11:44
Martin Hric Foto:
Martin Hric
debata

Mestu už dlhuje tisíce a teraz mu nulový odpad ešte zdražel. Klinec udrela po hlavičke úradníčka: „Ak mu dáme zľavu, požiadajú o ňu všetci a systém sa rozpadne.“

Chápem. Aj ja som dedine, kde chalupárčim, už zaplatil tisíce, hoci mi neodviezli ani gram odpadu. Nemám tam ani smetnú nádobu. Po víkende odpad zbalím do igelitky a odveziem do Bratislavy, kde za smeti platím aj v neprítomnosti. Keď sa v byte odpojím od diaľkového kúrenia, aj tak treba teplárni platiť 30 %. Vraj mi prikurujú susedia. V Los Alamos vymysleli reaktor do záhrady, ktorý mi vyrobí teplo a elektrinu pre domácnosť za 3 000 Sk mesačne. Až dorazí na Slovensko, asi budem teplárňam a Enelu aj po odpojení platiť, aby sa im nerozpadol systém.

Asi by som aj taxikárom mal platiť, hoci som taxi v živote nepoužil. Prečo nie, keď platím STV, ktorú rovnako neužívam? Taxikári našťastie nemajú v NR SR poslanca.

Treba chrániť systém. Systém trhového božstva, maximálnych ziskov a, že vraj, aj konkurencie. Niet väčšej radosti, ako keď systém blbne na kvadrát – povedal by Švejk.

debata chyba