Poďakovanie odpadom

MYSLÍM SI: Colné riaditeľstvo vyriešilo problém s colníkom a štátnou dlažbou v jeho súkromnom dvore elegantne a s gráciou. Vyhlásili, že dlažba, ktorú si vedúci colného úradu vo Vyšnom Nemeckom Milan Štofa presunul z colnice na vlastný dvor, už nepatrila štátu, ale firme, ktorá opravovala parkovisko.

08.12.2008 12:03
Colník Foto: ,
Dlažbu vyhlásili za odpad z rekonštrukcie a to, že skončila v Štofovom dvore, je podľa hovorkyne Colného riaditeľstva vec iba medzi colníkom a inžinierskymi stavbami.
debata

Teda je to vec iba medzi Štofom a Inžinierskymi stavbami Košice. Všetko je legálne a v poriadku. To, že dlažbu v hodnote najmenej 300-tisíc korún mohli predať, lebo ako sa ukázalo v Štofovom dvore, nebola na tom až tak zle, nikoho netrápi.

Problém tu však nie je v nejakej hlúpej zámkovej dlažbe, ktorú si chceli ľudia odkúpiť, ale colníci im to nedovolili. Problém je v tom, že keď radovému úradníkovi firma, čo dostala drobnú zákazku v jeho revíre, na oplátku pomôže s dlažbou za niekoľko tisíc korún, potom ako sa "pomáha“, keď ide o kšefty za miliardy? Keď sa stavajú diaľnice za miliardy, budujú letiskové terminály, či opravujú všetky hraničné priechody na východnej hranici za stovky miliónov, ako to robila firma Ikores…

Čo všetko skončí po tendroch na dvoroch najvyšších politických šéfov rozdeľujúcich zákazky? Žeby napríklad doteraz nevysvetlený dvojizbový bytík v Bratislave pre starú mamu? Odpadu na to určite zostalo dosť.

debata chyba