Ada je na to

STĹPČEK Martina Hrica: Ako decko stretol som sa u starej mamy so starším vzdialeným bratrancom. Sadol si na moju závesnú hojdačku a tak to roztočil, až stĺpy praskali. "Dyto mojo, ny tak mocno, bo ju zahubíš," protestovala starká krásnou gemerčinou. "Ada je na to!" - znela suverénna odpoveď.

11.12.2008 13:40
Martin Hric Foto:
Novinár a glosátor Martin Hric.
debata

Prečo si myslíte, že sa koaliční partneri tak rujú o korytá? Ruvali by sa, keby neboli plné? Keby nebolo čo rozdeľovať blízkym? Prečo si dosadil Slota za ministra Janušeka? Ada je tam na to, aby rozdával spolupartajníkom. Nemyslime si, že v prípade odvolania jednej poslušnej figurky Slota dosadí do funkcie napr. profesora Šlachtu. Dosadí ďalšiu poslušnú figurku. To je predsa základný princíp partokracie v slovenskej verzii.

Takže nekameňujme Janušeka. Je len kamienkom v mozaike. Ináč celú kauzu bohatiersky prihnojil Rafael Rafaj v nedeľňajšej televízii: „Nepoznám transparentnejší tender ako tento.“ Tento zverejnený na nástenke za zamknutými dverami v prospech jedinej, vopred vybranej firmy. Rafaj nezvykne drístať v alkoholickom opojení, nezvykne klamať. Slováci, traste sa! Ak najtransparentnejší tender vyzerá takto, ako potom vyzerajú tie ostatné? Strach pomyslieť.

Ale ada je demokracia na to. Kým budeme voliť tak, ako volíme.

debata chyba