Unavení poslanci

MYSLÍM SI: Síce nie dva roky, ale sedem týždňov prázdnin majú pred sebou poslanci. Hoci tvrdia, že aj v tomto čase budú pracovať - študovať, chodiť medzi voličov, cestovať... Ale treba na rovinu povedať, že si svoje voľno zaslúžia, veď majú za sebou kopu poctivej práce, po ktorej sú isto unavení.

12.12.2008 07:32
Parlament, poslanci, NR SR Foto:
Ilustračné foto
debata

Prijali množstvo kvalitných zákonov. Opoziční poslanci sa trápili s odvolávaním ministrov, ktorí sú aj tak neodvolateľní, lebo ich osud majú v rukách koaličné dohody. Koaliční poslanci zasa museli pripravovať odborne podkuté otázky, na ktoré mohol premiér, prípadne ďalší členovia vlády vtipne a múdro odpovedať. A vari najviac toho majú za sebou poslanci, ktorí do parlamentu chodili len občas (napríklad Slota, Micheľ), a boli preto vystavení ešte aj nepríjemnému tlaku médií a verejnej mienky.

Pokladníčky a predavačky v obchodoch budú zarezávať za niekoľkotisícový plat do poslednej chvíle, čeliac nájazdom rozvášnených zákazníkov. Šoféri autobusov a železničiari budú rozvážať ľudí na sviatky. Lekári na pohotovosti budú čakať na kosti v krkoch a žlčníkové záchvaty. Poslanci budú mať sedem týždňov voľna. Netreba im závidieť, oni jediní si ich v skutočnosti zaslúžia.

debata chyba