Budapešť Csákyho nevylieči

MYSLÍM SI: Výlet Kubiša do Budapešti bol zbytočný. Dal len prázdnu bodku za nudnými stretnutiami, ku ktorým sa dokopali premiéri, šéfovia parlamentov, prezidenti. Presnejšie: dal za nimi trojbodku. Maďarská vláda jasne naznačila, že požiadavky, ktoré Fico odmietol, z hlavy nepustí. A bude ich vytrvalo (čiže otravne) vracať do hry...

16.12.2008 07:16
Pál Csáky Foto:
Predseda SMK Pál Csáky počas tlačovej besedy ku sobotňajšiemu problematickému ligovému stretnutiu DAC Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava.
debata

Požiadavky Budapešti sú pritom už od začiatku postavené na hlavu. Prakticky všetky sú namierené na posilnenie menšinových Maďarov. A to je terén, v ktorom by mala mať hlavné slovo SMK. Nie Budapešť. Csákyho s Durayom by sme sa mohli spýtať, prečo tieto témy neriešia priamo s Ficom, ale obchvatom cez Gyurcsánya.

A hneď si môžeme aj odpovedať: pretože Csáky s Durayom na to nemajú. Obaja sú doma zamurovaní v dvojitej izolácii. Nebaví sa s nimi vláda, ktorá ich (právom) považuje za zákerných provokatérov. A nebaví sa s nimi ani Dzurinda s Hrušovským. Jednoducho, Csákyho SMK zlyhala. Aj ako opozičná strana. Aj ako zástupca maďarskej menšiny.

A Budapešť je naozaj to posledné miesto, kde by sa mohol tento chorý stav liečiť.

debata chyba