Šéf združenia Nie ropovodu kandiduje na primátora Bratislavy

Na post primátora hlavného mesta bude kandidovať aj predseda občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun.

07.08.2014 13:14
debata (3)

Vedenie občianskeho združenia sa ho rozhodlo postaviť ako svojho kandidáta a Dragun túto ponuku prijal. Informovalo o tom občianske združenie Nie ropovodu.

„Dragun má dostatok skúseností v oblasti životného prostredia, vodného hospodárstva, ale aj prehľad o fungovaní komunálnej politiky. Bratislava potrebuje mladého človeka vo svojom čele. Miroslav Dragun je rodený Bratislavčan – Petržalčan,“ uviedol tlačový tajomník OZ Nie ropovodu Juraj Brejčák. Dragun o sebe povedal, že nie je politik a nikdy ním nebude. „Som Bratislavčan a chcem, aby Bratislava patrila jej obyvateľom. Nie rôznym záujmovým skupinám. Nekandidujem pre funkciu, ale pre Bratislavu, Bratislavčanov a pre ochranu zásob pitnej vody,“ uviedol Dragun s tým, že v priebehu týždňa predstaví možného riaditeľa magistrátu, hlavného architekta, hlavného dopravného inžiniera, hlavného vodára a hlavného ekológa Bratislavy. Ako zdôraznil, chce, aby občania poznali ich ponuku riadenia Bratislavy. OZ Nie ropovodu pripravuje transparentný účet a na kampaň chce vynaložiť maximálne päťtisíc eur.

Za kandidatúru Draguna vyzbierali od Bratislavčanov už viac ako 1 200 podpisov, na kandidatúru je potrebných 600 podpisov.

V jesenných komunálnych voľbách chce o kreslo primátora zabojovať súčasný primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, predseda bratislavského poslaneckého klubu SDKÚ-DS a Mosta-Híd Ivo Nesrovnal, o post primátora sa uchádza aj nezávislý kandidát Milan Kňažko a Bratislavu by v nasledujúcom volebnom období chcel viesť aj fotograf Andrej Palacko.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #primátor Bratislavy