Smer na primátorský post Banskej Bystrice podporí Jána Noska

Strana Smer bude na post primátora Banskej Bystrice v novembrových komunálnych voľbách podporovať riaditeľa banskobystrickej detskej fakultnej nemocnice Jána Noska, ktorý chce kandidovať ako nezávislý.

28.08.2014 19:12
Ján Nosko Foto: ,
Nezávislý kandidát na post primátora mesta Banská Bystrica Ján Nosko.
debata (2)

Informovali o tom podpredseda a krajská predsedníčka tejto strany Peter Pellegrini a Jana Laššáková spolu s Jánom Noskom.

Ako pripomenul Pellegrini, pôvodne mal Smer pripravenú vlastnú kandidátku na primátora, ktorá mala podľa prieskumov veľkú šancu zvíťaziť, a to prednostku banskobystrického okresného úradu Ľubicu Laššákovú. Po tom, ak ohlásil kandidatúru Nosko, sa rozhodli podporiť jeho, s čím pragmaticky súhlasila aj Ľubica Laššáková.

„Rozhodli sme sa, že uprednostníme záujmy mesta pred straníckymi. Nepostavíme vlastného kandidáta, ale rozhodli sme sa vzhľadom na kvality pána Noska, že podporíme jeho kandidatúru. Robíme to aj vzhľadom na nedávne udalosti v rámci kraja, aby pre trieštenie síl nedajbože nezvíťazil niekto podobný ako vo vyššom územnom celku,“ povedal Pellegrini.

Zdôraznil, že podporu Noskovi dali bez akýchkoľvek podmienok a požiadaviek a je na ňom, či sa bude uchádzať aj o podporu iných strán. „Pánovi Noskovi dávame k dispozícii aj naše kapacity a aktivity v rámci kampane. Má našu plnú morálnu, organizačnú aj finančnú podporu. Bude závisieť len na ňom, akú podporu bude ochotný prijať,“ dodal Pellegrini.

Podľa Noska je Smer prvou politickou stranou, ktorá vyjadrila podporu jeho kandidatúre na primátora, už na budúci týždeň však bude mať rokovania s ďalšími stranami. „Naďalej platí, že pokračujem ďalej ako nezávislý kandidát, ktorý má záujem oslovovať aj iné strany,“ povedal Nosko. Dodal, že o podrobnostiach zapojenia sa Smeru-SD do jeho predvolebnej kampane sa ešte nedohodli.

Záujem kandidovať v novembrových voľbách na post primátora Banskej Bystrice zatiaľ okrem Noska oficiálne ohlásil súčasný primátor Peter Gogola, ktorý chce kandidovať opäť ako nezávislý, a bývalý mestský i župný poslanec, živnostník Peter Lačný ako kandidát KDH.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #komunálne voľby #Ján Nosko