Pôvodne nezávislý Hrnčiar bude kandidovať na primátora za Sieť

Pôvodne nezávislý martinský primátor Andrej Hrnčiar sa chce uchádzať aj o tretie štvorročné volebné obdobie, tentoraz však ako nominant Siete. Konkrétne body volebného programu sa chystá predstaviť neskôr, aj v ďalších rokoch však chce posilňovať turčiansky región a Sieti pomôcť odstraňovať regionálne rozdiely na celom Slovensku.

10.09.2014 18:50
debata (25)

„Hrdo sa hlásim ako kandidát Siete, pretože až ako poslanec v Národnej rade SR som si uvedomil, aké veľké sú regionálne rozdiely na Slovensku. A práve preto ma oslovil projekt Siete Rada Procházku, ktorý chce odstrániť tieto regionálne rozdiely, a tie sa dajú odstrániť jedine vtedy, keď budú silné regióny a ja chcem byť predstaviteľom silného turčianskeho regiónu,“ povedal Hrnčiar na schodoch pod Slovenským národným divadlom v Martine.

Podľa šéfa Siete Radoslava Procházku je Martin mestom, ktoré má svoju slávnu históriu a má veľmi významné miesto v dejinách slovenskej štátnosti a zaslúži si aj rovnako významnú a slávnu budúcnosť.

„Myslím si, že Andrej Hrnčiar je človek, ktorý k tomu môže veľmi výraznou mierou prispieť. Ja som presvedčený o tom, že to bude kompetentný a poctivý richtár. Taký, akým bol doteraz. Bude samozrejme skladať richtársku prísahu, v ktorej budú obsiahnuté nielen tie všeobecné záväzky smerujúce ku kompetentnej a poctivej správe mesta, ale aj ku konkrétnym programovým prioritám na ďalšie primátorské obdobie,“ povedal Procházka v Martine.

Hrnčiar sa chce po tretíkrát uchádzať nielen o post primátora, ale predovšetkým o dôveru Martinčanov s veľkou pokorou. „V roku 2010 som končil so sloganmi – bez korupcie, bez škandálov, bez predražených tendrov. Som hrdý na to, že aj po ôsmich rokoch môžem povedať, že mesto Martin sa opäť nestalo záujmom nejakých škandálov, že nebola podpísaná ani jedna nevýhodná zmluva, že sme sa nezapojili do žiadneho súdneho sporu,“ povedal Hrnčiar a dodal, že je rád, že sa Martin zaradil medzi mestá na Slovensku, ktoré sú ekonomicky najzdravšie a najmenej zadlžené.

„Počas posledných štyroch rokov, kedy kríza ovládala všetky samosprávy a niektoré mestá sa ocitli na pokraji nútenej správy, mesto Martin sa nezadlžilo, práve naopak znížilo svoj dlh a ešte sme dokázali viac ako šesť miliónov eur investovať do všetkých mestských častí v Martine,“ dodal kandidát Siete na martinského primátora Andrej Hrnčiar.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin #Radoslav Procházka #Andrej Hrnčiar #Sieť