V Bratislave sa o post primátora uchádza desať kandidátov

O post primátora Bratislavy chce v novembri zabojovať desať kandidátov. Siedmi kandidáti sa o kreslo primátora uchádzajú ako nezávislí a traja sú stranícki kandidáti. O miesto poslanca v mestskom zastupiteľstve sa uchádza 308 kandidátov, čo je o približne štvrtinu viac ako pred štyrmi rokmi. Informoval o tom hovorca mesta Bratislavy Stanislav Ščepán.

22.09.2014 13:49
debata (8)

O primátorské kreslo chce zabojovať súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD). Ďalšieho nezávislého kandidáta Milana Kňažka podporuje KDH. O post primátora sa uchádza ako nezávislý kandidát aj mestský poslanec Ivo Nesrovnal, ktorý v auguste vystúpil z SDKÚ-DS. Kandidačné listiny do nedeľnej polnoci odovzdali aj predseda občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun (nezávislý), fotograf Andrej Palacko (nezávislý), Kristína Ulmanová (nezávislá) a Peter Čiernik (nezávislý). Za stranu Sieť vo voľbách kandiduje Tatiana Kratochvílová, ktorú podporujú aj strany SDKÚ-DS, Most-Híd a SaS. Kandidátmi sú aj Gabriel Karácsony (Priama demokracia) a Ivan Bielik (ĽSNS).

O miesto poslanca v mestskom zastupiteľstve sa uchádza 308 kandidátov. Najviac z nich kandiduje ako nezávislých (54), koalícia Sieť, SaS, Most-Híd, SDKÚ nominovala 46 kandidátov, 45 poslancov kandiduje za koalíciu KDH, OĽaNO a Zmena zdola, 43 kandidátov sa uchádza za koalíciu strán Smer-SD, SNS a Strana zelených. O miesto poslanca v mestskom zastupiteľstve sa uchádzajú aj ďalší kandidáti menších politických strán.

Kandidačné listiny museli záujemcovia o kandidatúru v jesenných voľbách do samosprávy miest a obcí podať do nedeľnej polnoci (21. septembra). Volebné komisie majú teraz 10 dní na registráciu kandidátov, čo je do 1. októbra. Tí, ktorých pre nesplnenie zákonných podmienok nezaregistrujú, majú tri dni na odvolanie sa na súde. Až po zaregistrovaní kandidátov začne ministerstvo vnútra s prípravou volebných tlačív. Predvolebná kampaň sa začína 29. októbra a končí sa 13. novembra o 7:00. Nových primátorov miest a starostov obcí budeme voliť 15. novembra, na tento termín vyhlásil komunálne voľby predseda Národnej rady SR Pavol Paška.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #kandidáti #primátor Bratislavy