Sieť chce presvedčiť Bauera, aby nekandidoval na košického primátora

Strana Sieť sa snaží presvedčiť koalíciu stredopravých strán, aby sa ich kandidát na post košického primátora Rudolf Bauer vzdal v prospech ich kandidátky Aleny Bašistovej. Vplynulo to z pondelňajšej tlačovej besedy predstaviteľov strany Sieť.

03.11.2014 15:29
Rudolf Bauer, bilbord, Košice, komunálne voľby Foto: ,
Za Rudolfom Bauerom je v metropole východu široká pravicová koalícia. Strana Sieť však žiada podporu pre ich kandidátku Alenu Bašistovú.
debata (14)

Ako uviedol podpredseda strany Sieť Eduard Adamčík, Bauerovi ponúkli post viceprimátora alebo riaditeľa košického magistrátu tak, ako to ponúkol Bauer Bašistovej.

Zástupcovia strany Sieť sa pri rokovaniach opierajú o volebné prieskumy, podľa ktorých Bauerove preferencie stagnujú alebo klesajú, pričom preferencie Bašistovej vykazujú rastúcu tendenciu.

Rudolfa Bauera ako kandidáta podporujú strany KDH, SDKÚ, NOVA, SaS, SMK, KDS, OKS, DS a OĽaNO. Ich snahou je, rovnako ako strany Sieť, poraziť v komunálnych voľbách kandidáta strany Smer Richarda Rašiho, ktorý obhajuje primátorský post.

„Stále máme ochotu rokovať s kandidátom Bauerom. Aj dnes podvečer od štvrtej sa uskutočnia spoločné rokovania,“ povedal Adamčík. Nechcel však povedať, či sa už dnes definitívne rozhodne. Uviedol, že určite sa rozhodne skôr, ako je krajný termín na stiahnutie kandidátky.

Jediným výsledkom doterajších už niekoľko týždňov trvajúcich rokovaní stredopravých strán je, že minulý týždeň sa nezávislý kandidát Ján Dečo, ktorý bol predtým členom KDH, vzdal kandidatúry v prospech Bašistovej. Dnes uviedol, že v prospech Bauera by sa nevzdal.

Bašistová nevylučuje, že nakoniec kandidátom bude Bauer. Ako uviedla, pre ňu osobne aj pre stranu Sieť však nie je jednoduché, aby stiahla svoju kandidatúru. „Tu nejde len o môj post, pretože musím myslieť aj na približne 68 kandidátov na košických starostov a poslancov za stranu, dodala.“ Na strane druhej však uviedla, že jej krivka v prieskumoch stále rastie.

„Strana Sieť chce zmenu vo verejnej službe, generačnú výmenu politikov. Ja som v politike nová, mám iné myslenie. Robíme všetko, aby sme oslovili čo najviac voličov. Podporuje ma aj Most-Híd. Podľa mňa je nevyhnutná generačná výmena starých politických garnitúr, ktoré ovplyvňujú verejný život,“ povedala Bašistová.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #komunálne voľby #Rudolf Bauer #Sieť