Dragun sa vzdal kandidatúry v prospech Kňažka, vyzval aj Nesrovnala

Najmladší z kandidátov na bratislavského primátora Miroslav Dragun (nezávislý) stiahol svoju kandidatúru v prospech herca Milana Kňažka (nezávislý s podporou KDH, NOVA, Sieť, SDKÚ a Most–Híd).

07.11.2014 14:13
Miroslav Dragun, Milan Kňazko Foto: ,
Nezávislý kandidát Miroslav Dragun (vľavo) sa vzdal svojej kandidatúry na post primátora Bratislavy v prospech Milana Kňažka.
debata (18)

„Bratislava potrebuje reálnu zmenu a potrebuje silného kandidáta, preto som sa rozhodol podporiť pána Milana Kňažka,“ vysvetlil na tlačovej besede stiahnutie svojej kandidatúry Dragun, ktorý sa aj naďalej uchádza o miesto poslanca v bratislavskom mestskom zastupiteľstve.

Rovnaký krok koncom októbra spravila aj strana Sieť, ktorá z novembrových volieb o kreslo bratislavského primátora stiahla svoju kandidátku Tatianu Kratochvílovú. O primátorskú stoličku sa v hlavnom meste teda uchádza už len osem z pôvodne desiatich kandidátov.

Dragun vyzval aj ďalšieho z kandidátov na bratislavského primátora Iva Nesrovnala (nezávislý), aby zvážil svoju kandidatúru a vzdal sa jej v prospech Milana Kňažka, ktorého považuje za najsilnejšieho stredopravého kandidáta. K rovnakému kroku Nesrovnala už minulý týždeň vyzvali strany pravicovej koalície, ktoré v prospech kandidatúry Kňažka stiahli svoju kandidátku na primátora hlavného mesta Tatianu Kratochvílovú a Kňažkovi vyjadrili podporu. Bývalý člen SDKÚ-DS, dnes nezávislý kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal už vtedy vyhlásil, že sa svojej kandidatúry nevzdá. Rozhodnutie pravicových strán nepodporil, naopak, označil ho za politický obchod na najvyššej komunálnej úrovni.

Sieť stiahla Tatianu Kratochvílovú

V prospech kandidatúry Kňažka sa minulý týždeň vyjadrilo hnutie NOVA, ktoré ho odporučilo voliť. Následne oznámila strana Sieť spolu s koaličnými partnermi SDKÚ a Mostom-Híd, že z novembrových volieb sťahuje svoju kandidátku Tatianu Kratochvílovú. Podľa zástupcov strán tak urobili v záujme posilnenia opozície voči úradujúcemu primátorovi Milanovi Ftáčnikovi (nezávislý s podporou Smer).

Kňažka podporuje aj strana KDH. S týmto rozhodnutím sa však nestotožnila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá pôvodne stála spolu so stranami Sieť, SDKÚ a Most-Híd za Kratochvílovou. Už v minulosti totiž nemali záujem Kňažka podporovať. SaS v novembrových voľbách nepodporí žiadneho kandidáta. So stiahnutím svojej kandidatúry sa Kratochvílová nestotožnila, ako minulý týždeň uviedla, jej hodnotová štruktúra sa líši od hodnôt Milana Kňažka, v prospech ktorého sa vyslovila väčšina strán, ktoré ju pôvodne podporovali.

V Bratislave sa uchádza o primátorské kreslo už len osem kandidátov. Post chce obhájiť súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru), zabojovať chce aj herec Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH, NOVA, Sieť, SDKÚ, Most-Híd). O primátorské kreslo sa uchádza aj mestský poslanec Ivo Nesrovnal (nezávislý). Ako nezávislí kandidáti sa o post uchádzajú Peter Čiernik, Kristína Ulmanová či fotograf Andrej Palacko. O primátorskú stoličku sa v novembri uchádzajú aj Ivan Bielik (Ľudová strana Naše Slovensko) a Gabriel Karacsóny (Priama Demokracia).

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Milan Kňažko #Miroslav Dragun