Ivo Nesrovnal: Pripravím koncept Dunajskej promenády

Kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal hovorí, že PKO je kultúrnou hanbou Bratislavy. Je podľa neho súčasťou najcennejšieho mestského priestoru – Dunajského nábrežia, preto ako primátor chce pripraviť koncept Dunajskej promenády od Karlovej Vsi po Zimný prístav.

10.11.2014 09:00 , aktualizované: 12:29
Ivo Nesrovnal Foto: ,
Ivo Nesrovnal, kandidát na primátora Bratislavy.
debata (11)

Jeho súčasťou má byť aj kultúrna funkcia, ktorú poskytovalo PKO a Nesrovnal plánuje zachovať aj vzácne artefakty a architektonické prvky, ktoré PKO obsahovalo tak, aby boli Bratislavčania spokojní a pyšní na novú Dunajskú promenádu.

Nespokojnosť vyjadril aj s Hlavnou stanicou. „Je hanbou Bratislavy a celého Slovenska, 4 roky sa nič neurobilo, zmluvu s neserióznym investorom treba ukončiť a vypísať novú medzinárodnú architektonickú súťaž, tak, ako je to pravidlom v každom európskom hlavnom meste, napríklad vo Viedni či v Berlíne,“ myslí si Nesrovnal.

Ako problematickú vidí Ivo Nesrovnal tiež dopravu. „Bez systémového vyriešenia dopravy sa Bratislava nepohne dopredu. Na prepravu ľudí navrhujem využiť mestskú železnicu, taký bratislavský S-Bahn, ktorá bude alternatívou individuálnej automobilovej doprave. Súčasťou systému musia byť záchytné parkoviská, integrovaná doprava a výhodná parkovacia politika pre Bratislavčanov. Na opravu ciest pôjde viac financií,“ plánuje.

Ivo Nesrovnal je rodený Bratislavčan, dlhšie však žil v Hamburgu, Štuttgarte, hovorí, že pozná Viedeň, Mníchov, Zürich či Kodaň. Tvrdí, že mnoho vecí v týchto mestách perfektne funguje a myslí si, že rovnako môže fungovať aj Bratislava.

Pre hlavné mesto chce zaviesť mestský vlak, podporiť dokončenie nultého okruhu, regulovať bilbordy či zapojiť ľudí bez domova do čistiacich prác. Jeho program má 111 bodov rozdelených do 10 okruhov.

Nesrovnal niekoľko mesiacov pred voľbami odišiel z SDKÚ a kandiduje ako nezávislý, napriek tomu si trúfa na výhru.

Na odstúpenie v prospech Milana Kňažka ho vyzval Miroslav Dragun, ktorý svoju kandidatúru stiahol minulý piatok, a tiež aj strany pravicovej koalície, ktoré v prospech kandidatúry Kňažka stiahli svoju kandidátku na primátora hlavného mesta Tatianu Kratochvílovú a podporu vyjadrili Kňažkovi. Ivo Nesrovnal vyhlásil, že sa svojej kandidatúry nevzdá a že starých politikov majú nahradiť mladší.

V utorok odpovie na vaše otázky kandidát Milan Kňažko a v stredu Milan Ftáčnik.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #online rozhovor #komunálne voľby #Ivo Nesrovnal