Milan Kňažko: Ako primátor budem vedieť byť aj zlý

Politik, herec a osobnosť Nežnej revolúcie hovorí, že sa nebude chváliť tým, že je slušný. „Voči neslušným developerom alebo predstaviteľom politických strán budem zlý a veľmi neslušný,“ sľubuje kandidát na primátora Bratislavy Milan Kňažko. Dodáva, že tí, ktorí ho obviňujú z podriadenosti, robia tak preto, že oni sami v takomto submisívnom vzťahu žijú.

11.11.2014 06:00 , aktualizované: 11:00
Milan Kňažko Foto: ,
Milan Kňažko
debata (44)

Tvrdí, že jeho manažérskym skúsenostiam z ministerstiev a riadenia TV Joj sa žiadny iný kandidát na bratislavského primátora nevyrovná.

Na pochybnosti o jeho schopnosti riadiť vo vyššom veku hlavné mesto energicky, odpovedá, že je už naozaj starý na zbytočné reči a na to, aby riešenie problémov odkladal o rok, o dva, o tri. „Funkcia ako taká znamená pre mňa len nástroj, ako zmeniť strašnú situáciu v Bratislave. Áno, mám 69 rokov, a preto už nemám čas na zasadanie a rečnenie. Za mnou zostávali a budú zostávať skutky,“ argumentuje.

Kňažkov program „Fungujúca Bratislava“ má 18 strán, za priority považuje dopravu, starostlivosť o verejný priestor či sociálne problémy. „Staré kauzy, ktoré nečinnosťou primátora a poslaneckého zboru traumatizujú obyvateľov Bratislavy, už roky robia hanbu tomuto mestu. Takými sú Hlavná stanica, PKO, rozbité cesty, špina…“ vymenúva.

Možnosti financovania mesta vidí jednak v štáte, jednak v eurofondoch. „Bratislava, ktorá má plniť úlohy hlavného mesta, nedostáva od vlády žiadne peniaze na tieto úlohy. Budem sa snažiť presadiť, aby to tak bolo. Treba aj naplno využiť Integrálny regionálny operačný program prostredníctvom EÚ,“ myslí si Milan Kňažko.

Prieskum pred komunálnymi voľbami ukazoval najväčšie šance práve pre Milana Kňažka. O kandidatúre na primátora Bratislavy uvažoval už po získaní štvrtého miesta v prvom kole prezidentských volieb.

Ponuku kandidovať v Bratislave vraj dostal od viacerých podporovateľov. Jedným z dôvodov, prečo súhlasil, bola podľa neho roztrieštenosť pravice, ktorá nevie ponúknuť spoločného kandidáta. Kampaň si vraj platí predovšetkým z vlastných zdrojov. Do volieb šiel ako nezávislý kandidát s podporou KDH. Po tom, čo Sieť stiahla svoju kandidátku Tatianu Kratochvílovú, dostal aj podporu tejto strany, pridali sa tiež SDKÚ a Most-Híd.

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #online rozhovor #komunálne voľby #Milan Kňažko