Nesrovnal priznal ponuku na viceprimátora Bratislavy

Nezávislý kandidát na primátora Ivo Nesrovnal priznal, že dostal ponuku na viceprimátora, ak sa vzdá svojej kandidatúry v prospech svojho súpera Milana Kňažka (nezávislý s podporou KDH, Sieť, Most-Híd, SDKÚ, NOVA).

10.11.2014 22:41
Ivo Nesrovnal Foto: ,
Ivo Nesrovnal.
debata (16)

Ponuka však neprišla od samotného Kňažka, ale vraj od človeka z jeho štábu. Nesrovnal to povedal v pondelok v predvolebnej diskusii organizovanej Projektom N, za ktorým stoja odídenci z denníka SME. Kňažko sa voči tomu ohradil a Nesrovnalove slová označil za lož. „Nikdy som nikoho nepoveril, aby o čomkoľvek s vami rokoval, a ja som s vami nikdy nerokoval,“ vyhlásil v diskusii Kňažko.

Predvolebná diskusia troch kandidátov na primátora Bratislavy sa po úvodnej polhodine zvrhla na výmenu názorov medzi Kňažkom a Nesrovnalom. Dôvodom nezhody boli dohady okolo možnej ponuky viceprimátorskej stoličky v prípade, že sa Nesrovnal vzdá kandidatúry v prospech Kňažka. Nesrovnal totiž tvrdil, že ponuku dostal, nie však priamo od Kňažka, ale od člena jeho štábu.

Ani po opakovaných otázkach moderátora diskusie však meno toho človeka prezradiť nechcel. Nesrovnal však priznal, že mu údajný člen Kňažkovho štábu núkal aj miesta pre jeho ľudí na magistráte a vraj aj nahradenie určitých nákladov kampane. Kňažko to úplne poprel, tvrdí, že s nikým nerokoval ani rokovaniami nikoho nepoveril.

To vraj platí aj v prípade Tatiany Kratochvílovej, ktorej kandidatúru koncom októbra stiahla strana Sieť a spolu s koaličnými partnermi, stranami SDKÚ a Most-Híd, podporili Kňažka. Pripojiť sa odmietla len Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá Kratochvílovú s nimi pôvodne podporovala.

Kňažko, Nesrovnal a Ftáčník diskutovali aj o parkovacej politike

Kandidáti sa v diskusii venovali aj niektorým bratislavským témam. Spolu s Nesrovnalom a Kňažkom sa na diskusii zúčastnil aj súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru). Spolu hovorili napríklad o parkovacej politike, ktorú sa v tomto volebnom období snažil presadiť úradujúci primátor Ftáčnik, nestretla sa však s pochopením v mestskom zastupiteľstve.

Ftáčnik priznáva, že Bratislava je jediným hlavným mestom v Európe, ktoré ešte nemá spoplatnené parkovanie. Podľa Nesrovnala, ktorý bol uplynulé štyri roky mestským poslancom, Bratislava potrebuje jednotnú parkovaciu politiku. Tá však má byť podľa neho regulačným nástrojom a nie priestorom na zarábanie peňazí, uviedol v diskusii. V meste podľa neho treba využiť železnice, potrebná je aj poriadna integrovaná doprava.

Kňažko si tiež myslí, že Bratislavčania, ktorí v meste platia dane, by mali byť zvýhodnení. V jeho predstave parkovacej politiky je zvýhodnený rezident, myslí si však, že parkovanie v hlavnom meste by mala spravovať overená spoločnosť.

V Bratislave sa aktuálne uchádza o primátorské kreslo osem kandidátov. Post chce obhájiť súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru), zabojovať chce aj herec Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH, NOVA, Sieť, SDKÚ, Most-Híd). O primátorské kreslo sa uchádza aj mestský poslanec Ivo Nesrovnal (nezávislý).

Ako nezávislí kandidáti sa o post uchádzajú aj Peter Čiernik, Kristína Ulmanová či fotograf Andrej Palacko. O primátorskú stoličku sa v novembri uchádzajú aj Ivan Bielik (Ľudová strana Naše Slovensko) a Gabriel Karacsóny (Priama Demokracia). V prospech Kňažka svoju kandidátku Tatianu Kratochvílovú z novembrových volieb stiahla strana Sieť, kandidatúry sa vzdal aj aktivista a najmladší kandidát Miroslav Dragun, ktorý taktiež podporil v novembrových voľbách Kňažka.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #komunálne voľby #Milan Kňažko #Ivo Nesrovnal