Karácsony a Bielik sa vzdali kandidatúry v Bratislave

Kandidáti na post primátora Bratislavy Ivan Bielik a Gabriel Karácsony sa vzdali kandidatúry v prospech nezávislého kandidáta Petra Čiernika. Oznámili to na utorkovom brífingu.

11.11.2014 13:32
debata

Ako uviedol Gabriel Karácsony, hlavnou myšlienkou politickej strany, ktorej je predstaviteľom, je odstránenie výhradnej moci politických strán v správe štátu a celej spoločnosti. Strana PRIAMA DEMOKRACIA v týchto voľbách postavila vyše stovky kandidátov na celom Slovensku, ktorých úlohou je ctiť si a vykonávať svoj mandát v súlade s princípmi priamej demokracie.

„Tak je to aj v mojom prípade,“ povedal Karácsony. Petra Čiernika považuje za čestného a odborne zdatného človeka, ktorý chápe a podporuje potrebu priamej účasti občanov na riadení mesta. Pre prípad jeho zvolenia sa zaviazal, že tieto princípy bude v maximálnej možnej miere uplatňovať.

„V záujme zvýšenia šancí na zvolenie, hlavne myšlienok priamej demokracie, som sa rozhodol odstúpiť z kandidátky na primátora Bratislavy a odporučiť mojim potenciálnym voličom, aby sa zúčastnili na voľbách a odovzdali svoj hlas kandidátovi pánovi Petrovi Čiernikovi,“ vyhlásil na brífingu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #komunálne voľby #Ivan Bielik #Gabriel Karácsony #Peter Čiernik