Nesrovnal hovorí o kontinuite, Raši o riešení problémov

V Bratislave je podľa novozvoleného primátora Iva Nesrovnala (nezávislý) roboty ako na kostole, no on sa na to teší. Ako povedal v mimoriadnej relácii v televízii TA3 venovanej komunálnym voľbám 2014, treba začať okamžite robiť.

16.11.2014 10:27
debata (3)

„Určite by som chcel, aby v mojej práci bola kontinuita, pretože na niektoré pozitívne kroky pána Ftáčnika chcem nadviazať,“ poznamenal. Spomenul napríklad komunikáciu s verejnosťou, transparentnosť či etiku v rozhodovaní. „To sú veci, ktoré sa mi páčili a v ktorých budem ďalej pokračovať,“ doplnil v TA3.

Bratislava však má pred sebou zásadné veci. Potrebné je podľa jeho slov vrátiť sa k systémovému riešeniu dopravy, vyčistiť mesto, spraviť poriadok vo výstavbe. „V roku 2016 nás čaká predsedníctvo Rady Európy, čo je veľmi dôležitá medzinárodná akcia s veľkým medzinárodným dosahom a na to sa musíme pripraviť, a to nielen vecne a odborne, ale aj v čistote,“ povedal s tým, že to sú veci, ktoré začnú robiť od prvého dňa.

Pripomenul tiež, že mesto bude omnoho aktívnejšie v navrhovaní zmien zákonov, ktoré Bratislave pomáhajú alebo ju naopak brzdia. „Staré zákony nás v mnohom brzdia, opäť spomeniem stavebný zákon, pamiatkovú ochranu či zákon o hlavnom meste Bratislava,“ priblížil v mimoriadnej relácii. To sú podľa neho veci, ktoré treba zmeniť, pretože už nezodpovedajú potrebám moderného hlavného mesta.

Raši: Podstatné je riešiť problémy Košičanov

Kandidát strany Smer Richard Raši, ktorého si Košičania opätovne zvolili za svojho primátora, sa bude snažiť, aby sa túžby obyvateľov mesta pretavili do košickej reality. „Najdôležitejšie je to, aby vo vedení mesta boli ľudia, ktorým na Košiciach záleží. Môžete byť pravičiar, ľavičiar či bez politického názoru, no podstatné je, že máte radi Košice a ten, koho si ľudia zvolia, vyrieši ich problémy,“ povedal v TA3.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #richard raši #komunálne voľby #Ivo Nesrovnal