ZMOS očakával úspech nezávislých

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) nárast počtu zvolených nezávislých kandidátov očakával, ľudia ich zvolili na posty starostov a primátorov 1 100.

16.11.2014 13:27
debata

Ako uviedol predseda ZMOS Jozef Dvonč, je to zvýšenie v porovnaní s voľbami v roku 2010, keď ich ľudia zvolili 979. „Samospráva a jej predstavitelia musia slúžiť rovnako všetkým obyvateľom svojej obce a mesta. Aj pre tento prístup k spravovaniu vecí verejných dali obyvatelia v mnohých obciach a mestách opäť mandát doterajšiemu starostovi či primátorovi,“ vysvetlil s tým, že to je vždy tým najväčším ocenením od občanov.

Dvonč ďalej pripomenul, že dôvera obyvateľov zaväzuje, pretože po voľbách nastane čas tvrdej práce, napĺňania predvolebných sľubov, predsavzatí i plánov. „Želám si, aby sa všetkým zvoleným starostom, primátorom aj poslancom podarilo zrealizovať čo najviac dobrých projektov, aby svojimi aktivitami a komunikáciou s verejnosťou prispeli nielen k rozvoju našich obcí a miest, ale aj k prehlbovaniu dôvery v samosprávnu demokraciu,“ uviedol predseda Združenia miest a obcí Slovenska. „Poďakovanie patrí všetkým voličom, ktorým nie je život v mestách a obciach ľahostajný a svojou účasťou vo voľbách prezentovali nielen svoju predstavu o smerovaní miestnej politiky, ale i záujem o správu vecí verejných,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #ZMOS #komunálne voľby #nezávislí kandidáti