Hlina vyzval kandidátov na primátora Bratislavy, aby zachovali Pečniansky les

Predstavitelia mimoparlamentného KDH vyzývajú kandidátov na primátora hlavného mesta SR, aby sa vopred zaviazali, že nepripustia vo svojej funkcii žiaden úkon, ktorý by umožnil stavebné práce v bratislavskom Pečnianskom lese. Na pondelkovej tlačovej konferencii na to apeloval šéf KDH Alojz Hlina.

03.09.2018 16:18
debata (19)

„Pečniansky les leží oproti parlamentu, jeho rozloha je 24 hektárov. Bol tam spáchaný najväčší podvod, aký sa kedy na Slovensku udial. Ukradnúť 24 hektárov, to chce najväčšiu trúfalosť. Tých 240 000 metrov štvorcových bolo ocenených na 0,07 eura za meter štvorcový. Bolo to spáchané už skôr, teraz sa ten podvod dokonáva,“ uviedol Hlina.

Poukázal na súdny spor medzi štátom a občianskym združením Človek a strom, ktoré podľa medializovaných informácií pozemky Pečnianskeho lesa získalo výmenou za iné pozemky pri Šiatorskej Bukovinke. Rozdiel v ich trhovej hodnote je údajne nevyčísliteľný. Štát sa v súčasnosti o lukratívne pozemky v Bratislave medzi Mostom Lafranconi a Mostom SNP súdi a chce ich získať späť.

Hlina je presvedčený, že sa celá situácia dá ešte zachrániť. „My v tom lese máme stožiar, je na ňom vlajka. Teraz má význam, aby kandidáti na primátora prijali záväzok, že ak sa niekto bude chytať Pečnianskeho lesa, tak nedovolí akýkoľvek úkon, aby sa tam stavalo. Sú to zelené pľúca Bratislavy. Tento záväzok si Bratislavčania zaslúžia, je to v existenčnom záujme mesta,“ tvrdí Hlina.

Kandidátka KDH na primátorku Bratislavy Caroline Líšková vyhlásila, že sa k tejto výzve pripája ako prvá. „Sľubujem, že ak sa stanem primátorkou, neurobím žiadne úkony, aby začala akákoľvek výstavba v tomto lese. Uvedomujem si morálny záväzok, aby sme zachovali Pečniansky les v tejto podobe,“ dodala.

To, či bude Líšková skutočne kandidátkou na primátorka, má rozhodnúť prieskum verejnej mienky, ktorý si v agentúre Focus objednali kresťanskí demokrati a OĽaNO. Obyčajní chcú presadiť, aby sa opozícia zjednotila v podpore Jána Mrvu.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Alojz Hlina #pečniansky les #caroline líšková #komunálne voľby 2018