Borguľa tvrdí, že vystúpil zo Smeru, v strane o tom nevedia

Staromestský poslanec a zároveň kandidát na post starostu bratislavského Starého Mesta Martin Borguľa tvrdí, že od apríla tohto roka už nie je členom Smeru, o jeho odchode z ich radov však strana nič nevie.

17.09.2018 13:49
martin borguľa Foto:
Martin Borguľa.
debata

Ako sa poslanec Borguľa vyjadril na minulotýždňovom brífingu ku svojej kandidatúre, do komunálnych volieb ide ako nezávislý kandidát. “Z politickej strany Smer som odišiel v apríli. Boli mnohé veci, kde sa môj názor odlišoval od názoru vedenia Smeru, respektíve smerovania strany Smer,“ uviedol na brífingu. Svoje slová agentúre SITA potvrdil aj v e-maile s tým, že zo strany odišiel na prelome apríla a mája. “Do okresnej organizácie som poslal list s oznámením, že v súlade so stanovami politickej strany Smer vystupujem z jej radov a moje členstvo týmto zaniká. List bol riadne doručený a druhou stranou prevzatý,“ píše Martin Borguľa.

Podľa predsedu bratislavskej krajskej organizácie Smer Martina Glváča je Martin Borguľa na základe informácií, ktoré má, stále vedený ako člen strany Smer. “A podľa mne dostupných informácií sa v júni zúčastnil na členskej schôdzi v Starom Meste a naši členovia mu aj zbierali podpisy pod kandidátku," uviedol Glváč.

Okrem Martina Borguľu na post starostu Starého Mesta ohlásil kandidatúru aj súčasný starosta Radoslav Števčík, ktorý sa o priazeň voličov bude uchádzať ako nezávislý kandidát. Kandidovať bude aj dizajnérka Dana Kleinert, ktorú podporuje strana Spolu – občianska demokracia, hnutie Progresívne Slovensko a Team Vallo. Svoju kandidatúru ohlásila tiež architektka Zuzana Aufrichtová, ktorá bude kandidovať s podporou šiestich politických strán a hnutí. Podporu jej vyjadrili strana Sloboda a Solidarita (SaS), Občianska konzervatívna strana (OKS), hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), hnutie Nova, strana Zmena zdola – Demokratická únia Slovenska a hnutie Sme rodina – Boris Kollár.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Borguľa #Radoslav Števčík #komunálne voľby 2018